Beauty

Tendințele de make-up ale anului 2020

ioana pana
December 2, 2019 07:00 AM

Asemenea modei, și make-up-ul este ghidat de tendințe, care fie repetate ciclic, fie inovatoare, dictează standardele de frumusețe ale sezonului în curs.

Pe aceeasi temaSerialul Euphoria, trendsetter în materie de modă și make-up

În ceea ce privește intrarea în noul an, trebuie să știm că anul 2020 este despre tendințele mult-iubite ale deceniilor trecute, din nou în lumina reflectoarelor. Spoiler alert: contur de buze și smokey eyes.

Chiar și așa, prezentul își va face și el vocea auzită. Este vorba despre cele câteva trenduri care și-au făcut simțită prezența și au cucerit un public restrâns în 2019, însă vor fi vedetele beauty-ului în anul următor.

Eyeliner-ul neon

Începem cu un clasic al secoului trecut, mai exact al anilor ‘60, și anume eyeliner-ul neon. Este într-adevăr un make-up statement, așadar fie că optezi pentru un look subtil pe care vrei să îl revitalizezi cu un strop de culoare, sau ești all about that bold make-up, eyeliner-ul neon îți va fi cel mai bun prieten în 2020.

Tendințele de make-up ale anului 2020. Eyeliner-ul neon

 

Machiajul Euphoria

În paralel cu mai-sus-menționatul eyeliner colorat, regăsim machiajul Euphoria, mai bine ancorat în prezent, deja bucurându-se de o popularitate copleșitoare. Deși a debutat în forță la mijlocul lui 2019, și anul următor va arăta promițător pentru această nouă și inovatoare direcție stilistică, așa cum au dictat podiumurile de la New York Fashion Week, în luna septembrie a acestui an.

Tendințele de make-up ale anului 2020. Machiajul Euphoria

Rujurile în nuanțe îndrăznețe

Zilele rujurilor nude, ale machiajelor au-naturel s-au sfârșit. 2020 este despre look-uri bold și cât mai fresh. Poți opta pentru un ruj chili red, cu un finish glossy și pentru un ten luminos, fără alte intervenții, ca în imagine.

Tendințele de make-up ale anului 2020. Rujurile în nuanțe îndrăznețe

Laminarea sprâncenelor

Sprâncenele dese rămân încă în topul tendințelor pentru sezoanele următoare, astfel încât tehnicile pentru conferirea unui efect cât mai natural și, în același timp, armonios și îngrijit, se bucură de din ce în ce mai multă popularitate. Laminarea presupune pigmentarea semi-permanentă a sprâncenelor, în aceeași manieră asemenea microblanding-ului, însă fără intervenția acelor.

Tendințele de make-up ale anului 2020. Laminarea sprâncenelor

 

Conturul buzelor

Anii ‘90 s-au întors. Este vorba, pesemne, de cel mai iubit trend al sfârșitului secolului trecut, și în același timp, cel mai detestat al anilor mai recenți. Chiar și așa, conturul de buze revine în tendințe, însă într-o notă mai subtilă. Unele vedete au adoptat deja acest look, printre care Kim Kardashian West și Beyoncé.

Tendințele de make-up ale anului 2020. Conturul buzelor

„Everything Glossy”

De la buze la ten, până la pleoape și clavicule, anul 2020 propune un nou standard de beauty. Tot ce e mat, trebuie să fie înlocuit de produse pe bază de apă, uleiuri speciale sau pur și simplu, produse glossy speciale pentru desăvârșirea unui asemenea look.

Tendințele de make-up ale anului 2020. „Everything Glossy”

Smokey-eyes

Machiajul smokey probabil nu va dispărea niciodată complet din preferințele pasionaților, însă cu siguranță vor exista momente în care se va bucura de o faimă notabilă. Iar unul din acele momente va fi anul 2020. Reinterpretat fiind, amintindu-ne cu nostalgie de anii ‘70, am sesizat acest tip de make-up deja pe podiumurile Guy Laroche și Tom Ford și putem spune cu toată sinceritatea că ne-am îndrăgostit!

Tendințele de make-up ale anului 2020. Smokey-eyes