Editor's choice

Teniși de stradă: 4 tendințe pe care trebuie să le încerci anul acesta!

irina.letitia
January 28, 2020 15:32 PM

Discuția despre teniși este ca o cutie a Pandorei, pe care odată ce o deschidem, va fi foarte greu să o închidem. Vom încerca însă să ne rezumăm la tendințele anunțate în acest domeniu pentru primăvară lui 2020 și care sunt modelele de teniși cele mai în vogă în perioada următoare!

Teniși de stradă: 4 tendințe pe care trebuie să le încerci anul acesta!

Pantofii sport de stradă, nu cei funcționali au cucerit moda ready-to-wear din ultimii ani. Ridicați la rang de vedete absolute ale garderobei, aceștia nu lipsesc din colecțiile marilor case de modă, indiferent de abordarea lor stilistică tradițională. An de an, sezon după sezon, apare modele mai noi, mai ”catchy”, mai dezirabile. Ca într-o cursă continuă, designerii de încălțăminte se întrec să confecționeze cel mai cool pantof.

Sigur, există câteva modele atemporale. Tenșii Converse sau New Balance, Vans sau Alexander McQueen, piese care promit să rămână mult și bine în top, mizând totodată pe un look clasic.

Iată însă ce aduce nou primăvară 2020!

In primul rând, suntem în continuare părtași la curentul ”ugly sneakers”. Modelele butucănoase, greoaie, aproape de kitsch nu părăsesc moda stradală, ba din contră, revin și mai puternic. Gama de culori aleasă pentru modelul Adidas Falcons de anul trecut a stârnit o frenezie a culorilor, motiv pentru care tenișii actuali sunt o adevărată explozie de culoare.

Colaborări faimoase!
Asocierea a două nume mari din modă pare a fi cheia succesului anul acesta! Piața sneakerșilor de lux este într-o continuă creștere, iar colaborările mărcilor high-end cu branduri de sport nu fac decât să crească interesul și plaja cumpărătorilor. Anul acesta ne așteptăm la asocieri între Sandy Liang x Vans, Dior x Nike, Sean Wotherspoon x Atmos x Asics, Tom & Jerry x Reebok, Reebook X Victoria Beckham…și desigur, să nu uităm faptul că am început anul cu lansarea colecției Ivy Park X Adidas.

Inspirația anilor 80
Moda este ciclică și am văzut acest lucru foarte clar în ultimii ani, influențați pe rând de decadele 60, 70, 90, 2000. La capitolul teniși, moda actuală și-a găsit inspirația în modelele ”old-school” ale anilor 80. S-ar putea să îți aducă aminte de ”dad shoes”, un alt trend în materie de pantofi sport care a dominat anul trecut.

Efectul Balenciaga
Trebuie să recunoaștem că brandul care a creat cea mai mare isterie în ultimii ani, datorită modelelor de sneakerși, este fără dar și poate, Balenciaga. Modelul Triple S a fermecat la propriu generații întregi și a inspirat la rândul său multe alte branduri. In primăvara lui 2020, o serie de mărci ne propun teniși ”Balenciaga-look-alike”.

Dacă ești gata de shopping, ți-am pregătit o serie de modele în tendințe, în galeria foto!