Living

Tily Niculae, actrița din serialul La Bloc, administrează un blog de parenting: "Viața mea s-a schimbat așa de mult de când este Sofia..."

nicoleta.ispasescu
April 26, 2018 16:14 PM

Tily Niculae a devenit celebră în urma serialului românesc La bloc, care s-a bucurat de un succes răsunător la momentul difuzării lui. Pe lângă faptul că este o actriță desăvârșită, în prezent Tily conduce de una singură un blog personal de parenting, unde le prezintă cititorilor ei, și mai ales mămicilor, gândurile ei și cu ce proiecte se mai ocupă.

Este de ajuns să schimbi câteva vorbe cu Tily Niculae ca să îți dai seama că este un om deosebit, extraordinar de modest și sincer, cum rar ne este dat să întâlnim în zilele noastre, și mai ales având notorietatea pe care o are.

Ea ne-a dezvăluit că viața i s-a schimbat foarte mult de când a devenit mămică, inclusiv în ceea ce privește shoppingul. Cu alte cuvinte, Tily și soțul ei nu mai pun atât de mult preț pe hainele pe care le poartă, punând-o pe micuța lor Sofia pe primul plan: „Fac foarte multe cumpărături online eu, pentru că nu am timp să mă duc în magazine. Keep it simple, în buget. Ideea e că piciorul copilului crește și atunci când te duci să dai bani foarte mult pentru copil nu-ți mai rămân și pentru tine, și atunci keep it simple! Și încerci așa câte puțin câte puțin cât să te simți și tu fresh și actuală”.

Cu toate că își dedică aproape tot timpul creșterii Sofiei, Tily își face timp și de ieșit în oraș, ajunge chiar și la diverse evenimente, unde, spune ea, se relaxează alături de foști colegi, de prieteni, dar și cu soțul ei: „Cred că dacă nu ar fi evenimentele m-aș simți doar o mămică, și îmi doresc să fiu un pic mai mult decât atât, chiar dacă sentimentul de a fi mamă este unic și na, nu are termen de comparație, însă faptul că ies pentru preț de o oră, o oră jumate, mamă…!! Pentru că mă întâlnesc cu colegi, mă întâlnesc cu prieteni dragi, și este minunat. Uite, de exemplu, soțul meu muncește de luni până vineri, dar eu de luni până vineri când sunt evenimente practic mi-am luat energia din evenimente, din socializare, și el practice pe weekend își dorește să ieșim și eu sunt, no, no”.

Întrebată dacă îi este dor de televiziune, Tily ne-a răspuns cu hotărâre că nu, iar motivele sunt următoarele: Nu! Nu, pentru că e atât de activă viața mea și s-a schimbat așa de mult de când este Sofia și cred că oricât de multă bucurie mi-au adus orele acelea petrecute pe platou, n-aș putea să mai stau acum ore întregi pe un set și să mă gândesc a mâncat copilul, n-a mâncat copilul, ce ar trebui să gătesc, ce-i de făcut acasă, a ajuns copilul, este bine?…aoleu n-am ajuns s-o culc, nu i-am citit o poveste. Din acest motiv nu îmi lipsește și plus că mai este o chestie. În momentul în care am început eu la 16 ani, am început oarecum inconștientă, eram în liceu, eram în liceul de actorie…nu eram entuziasmată că nu știam, eram inconștientă, eram un copil și când s-a terminat deja practic atinsesem niște etape mult mai devreme decât alți adolscenți de vârsta mea…Uite am 32 de ani, împlinesc 33 de ani și am colegii mei care practic acum își doresc carieră, își doresc să dezvolte lucruri, eu nu îmi doresc chestia asta…Îmi doresc sănătate, liniște, bucurie, împlinire, prietenie, chestii de genul ăsta”.

Tily ne-a mărturisit că blogul a venit, pe de o parte, ca un mod de a-și expune trăirile oamenilor, dat fiind faptul că după ce a născut nu a mai putut petrece atât de mult timp pe platourile de filmare. Pe de altă parte, prin blogul ei, fosta vedetă de televiziune vrea să rămână în atenția oamenilor, pentru viitoare colaborări: Deja de patru ani lucrez pe online, cu blogul meu, care este în zona de parenting. Încerc să o țin tot așa și acolo keep it simple, fără prea multe recomandări, fără prea mult…Reclame prea puțin, cam o dată pe lună. O dată pe lună se întâmplă chestia asta și asumat, cu un P mare cât casa, adică să vadă omul, dacă dorește să citească bine, dacă nu, nu, pentru că mai trebuie să și trăim, dar pe de altă parte n-am făcut nimic agresiv, pentru că repet, venind din zona asta de media, unde am fost zilnic la TV, eu știu ce înseamnă să fii zilnic, să te vadă oamenii, și atunci eu nu îmi doresc asta. Blogul trăiește ca să fiu în imaginea oamenilor, să nu mă uite oamenii, pentru că nu se știe niciodată când mă reîntorc la un proiect, care are legătură cu actoria și în felul ăsta să rețină omul actrița Tily Niculae”.