Fashion

Ținute casual pentru minione. Cum îți pui în valoare silueta

A. S.
October 16, 2019 16:41 PM

Ținute casual pentru minione pot fi într-o mulțime de variante. Faptul că ești mică de statură nu înseamnă că nu poți cuceri cu aparițiile tale. Este important să știi însă ce se potrivește stilului tău și ce trebuie să eviți.

Vedete minione precum Eva Longoria, Sarah Jessica Parker sau Scarlet Johansson, care nu depășesc în înălțime 1,60, au învățat cum să adopte ținute reușite, care le subliniază silueta și le pun în valoare atuurile. Tot ce trebuie să faci, este să ții cont de câteva reguli simple.

Ținute casual pentru minione. Pantalonii și fustele cu talie înaltă

Pentru a da impresia de picioare lungi, o femeie minionă poate opta pentru fuste și pantaloni cu talie înaltă. Combinate cu tocuri, acestea vor da impresia de înălțime. În plus, femeile minione, în general, este bine să țină cont de regula celor două treimi și să nu taie niciodată corpul în două prin ținută sau accesorii. Curelele groase sau pantalonii cu talie joasă pot reduce și mai mult din înălțime. O curea subțire însă, așezată deasupra taliei va da senzația unui corp clepsidră.

Ținute casual pentru minione. Ținute monocromatice

Ținutele  potrivite şi recomandate femeilor minione sunt cele monocrome, atât varianta all black, culori pale cât și culorile puternice. Evită imprimeurile florale mari, pentru că te fac să pari și mai mică și silueta ta va părea și mai plinuță.

Eva Longoria- Tinute casual pentru minione
Tinute casual pentru minione. Eva Longoria in tinuta all black

Ținute casual pentru minione. Dungile verticale

Dungile verticale sunt un must have în garderoba unei minione, pentru că acestea creează iluzia de înălțime și, în același timp, subțiază. O rochie cu un design vertical mai îngust, precum un desen abstract pe mijlocul rochiei de sus până jos, creează impresia unei linii verticale ce îți va alungi silueta mai mult decât o vor face liniile subțiri pe o cămașa.

Tinute casual pentru minione- Christina Ricci in rochie u dungi verticale
Tinute casual pentru minione- Christina Ricci in rochie midi cu dungi verticale

Lungimea rochiei pentru femei scunde

Rochiile și fustele sunt aliate de nădejde ale unei femei scunde, dacă sunt alese corespunzător. Lungimea recomandată este ori mini, ori sub genunchi sau lungă până în pământ și cu talia subliniată cât mai de sub sâni. Femeile minione este bine să evite lungimea rochiilor care taie genunchiul, pentru că aceasta va scurta și mai mult picioarele.

Ținute casual pentru minione. Eva Longira in rochie lunga, alaturi de copil
Eva Longoria, intr-o tinuta casual cu dungi verticale

Trucuri pentru femeile minione

De la ținute și până la coafură și accesorii, femeile minione pot apela la tot felul trucuri pentru a crea impresia de înălțime. Iată câteva trucuri:

Citește și: STILUL CASUAL. CE ÎNSEAMNĂ STILUL CASUAL LA FEMEI ȘI LA BĂRBAȚI

Ținute casual pentru minione. Ce să eviți

  • Pantalonii cu talie joasă – Așa cum pantalonii cu talie înaltă creează iluzia unor picioare mai lungi, alungind vizual talia, pantalonii cu talie joasă au efectul opus. Aceștia accentuează faptul că ești minionă, coborând nivelul taliei mai jos decât zona taliei tale naturale. Pentru un efect de picioare lungi și sexy, pantalonii evazați și cei cu talia înaltă sunt alegeri ideale.
  • Gențile masive – Gențile de dimensiuni mari sunt foarte practice și încăpătoare, dar au un dezavantaj major: sunt atât de grele încât sunt de obicei prevăzute cu mânere scurte, iar de multe ori le vei căra în mână. Acest lucru te dezavantajează în mod clar dacă ești mică de statură. O geantă masivă ținută în mâna va atrage privirea în jos, ceea ce accentuează faptul că ești minionă. De asemenea, prin comparație cu geanta vei părea și mai mică. Optează pentru poșete medii și mici, pentru plicuri și clutchuri.
  • Hainele oversized – Dacă ești scundă și plinuță, atunci hainele oversized nu sunt deloc printre cele mai bune prietene ale tale, asta pentru că acestea îți iau oricum din înălțime și, în plus, îți pot pune și câteva kilograme în plus.

Citește și: ȚINUTE DE NUNTĂ PENTRU FEMEI PLINUȚE. DE CE SĂ ȚII CONT


Citește și: TRUCURI DE STIL SURPRINSE LA SĂPTĂMÂNILE MODEI 2020