Fashion

Top 10 rochii vintage purtate la premiile Oscar

irina.letitia
February 9, 2020 14:17 PM

Ne desparte mai puţin de o zi de premiile Oscar 2020 şi întreaga atenţie este îndreptată către nominalizaţi, dar şi către ţinutele impunătoare ce vor fi afişate pe covorul roşu. Într-o retrospectivă a celor mai bune ţinute de la premiile Oscar din toate timpurile , îţi propunem să vedem care au fost cele mai frumoase rochii vintage purtate aici!

Top 10 rochii vintage purtate la premiile Oscar

Intr-o perioadă în care sustenabilitatea şi responsabilitatea faţă de mediul înconjurător sunt principiile care guvernează moda actuală, este şi firesc să avem noi reguli în privinţa ţinutelor de gală. Excentricitatea este lăsătă deoparte, făcând loc eticii vestimentare şi prin urmare, ţinutelor „reciclate” şi pieselor vintage din ce în ce mai vizibile în garderobele vedetelor.

Nu este o noutate ca vedetele să poarte pe covorul roşu piese vintage, cel mai adesea ţinute de arhivă, de colecţie, ce aparţin marilor branduri, dar uneori chiar outfit-uri din propriile garderobe  – cum a fost ţinuta Dior by Galliano purtată de Jennifer Aniston la premiile SAG de anul acesta.

Aşadar, în 2017, actiţa Kirsten Dunst păşea pe covorul roşu al premiilor Oscar într-o superbă creaţie Christian Dior couture , din colecţie de toamnă a brandului, din anul 1952. Tinuta i-a venit impecabil, rochia fiind la fel de actuală şi acum. Recunoaştem totodată silueta „new look”, emblenă a casei de modă Dior.

In acelaşi an, actriţa Emma Robert afişa un look retro-glam, tipic Hollywood-ului de altădată. Ea a ales tot o ţinută vintage, o rochie Armani Prive din colecţie de primăvară 2005.

Emma Roberts , premiile Oscar 2017 Foto:hepta
Emma Roberts , premiile Oscar 2017 Foto:hepta

 

Natalie Portman stălucea pe covorul roşu al premiilor Oscar, din anul 2012.  Actriţa a optat pentru un look foarte natural, discret, iar rochia pe care a purtat-o, pe cât de simplă, pe atât de reuşită, a rămas în memoria publicului. Este vorba despre o creaţie vintage Dior, ce facea parte dintr-o colecţie din anul 1964.

Natalie Portman la premiile Oscar 2012 Foto:hepta
Natalie Portman la premiile Oscar 2012 Foto:hepta

 

In continuare, admiră ţinutele purtate de Jennifer Lopez (vintage Jean Dessès), Anne Hathaway (Valentino) sau Julia Roberts (Valentino) la premiile Oscar, în galeria foto!

Vezi şi cele mai frumoase ţinute de la Premiile Oscar 2019!