Fashion

Top 10 cele mai nereușite ținute de 1 Mai! Cum s-au îmbrăcat femeile pe litoral

ioana pana
May 3, 2019 15:58 PM

Cum frenezia 1 Mai-ului a luat sfârșit, trăgând linie și analizând ținutele, ne dăm seama că nu toate pot fi încadrate în categoria “Așa da!”. În timp ce unele personaje din cluburile de pe litoral au avut apariții remarcabile și demne de ținut minte, sunt câteva despre care nu putem spune același lucru. Iată topul celor mai nereușite 10 ținute:

10. Catifea, catifea, catifea. De trei ori catifea. Totuși, nu textura care domină ținuta este problema, ci fit-ul pieselor. Nici hanoracul, nici pantalonii nu îi vin prea bine domnișoarei, ba chiar mai mult, această combinație determină un dezechilibru al proporțiilor. Umerii par foarte lați, complet dispoporționați față de restul corpului.

9. Piesele în sine nu sunt urâte, însă combinația în care le-a pus o face să arate rigid, asemenea unei doamne ospătar, nu ca și cum a venit să se distreze la mare. De asemenea, un alt detaliu de care trebuie să ținem cont este că cizmele înalte de acest tip trebuie să fie perfect mulate pe gambă. Și da, înțelegem că domnișoara din imagine este slabă, însă efectul vizual produs de cizmele chiar și foarte puțin largi nu este unul plăcut.

8. O altă situație în care putem spune că ținuta este greșită strict din cauza proporțiilor. Dacă privim de la genunchi în sus, totul este în regulă. Dar dacă ne coborâm privirea, ne lovim prima dată de șosetele înalte, până la genunchi, care taie drastic din lungimea și suplețea piciorului. Apoi, ne confruntăm cu un blocaj cromatic: șosetele negre înalte nu se potrivesc cu adidașii albi. Așadar, nu recomandăm purtatul șosetelor de o asemenea lungime persoanelor minione sau care nu au picioarele de o lungime apropiată picioarelor lui Naomi Campbell.

Citeşte şi: Topul celor mai cool ținute de 1 Mai, în Mamaia

7. Greșeala majoră a acestei apariții este modul în care domnișoara a combinat cele trei piese: rochia dorită să fie diafană, sandalele gladiator cu toc, și cureaua neagră, lată și mult prea bădărană pentru întregul context. De asemenea, nu putem spune că vreuna dintre piese îi avantajează statura. Ar fi trebuit să opteze pentru o altă lungime de rochie și niște sandale mai scurte, care să ofere impresia unui picior mai lung și mai subțire.

6. O situație similară cu cea discutată mai devreme. Șosetele până la genunchi sunt problematice și aici, mai ales în contextul încălțărilor albe. În partea superioară a ținutei nu putem spune că există vreo greșeală flagrantă, însă nici nu este vorba de ceva impresionant.

5. Dacă domnișoara nu punea colanții pe sub rochie, putea fi vorba despre o ținută aproape bună. De ce spunem „aproape”? Pentru că rochia nu are lungimea potrivită, terminându-se fix după genunchi și oferind impresia unor picioare scurte, iar încălțările -de altfel, foarte cool și în trend-, nu au nicio legătură cu celelalte piese.

4. Înțelegem că acest compleu alb are rolul de a ne trimite cu gândul la clanul Kardashian și la look-urile lor definitorii. Totuși, ceea ce a dorit să propună domnișoara din imagine nu prea i-a reușit. Combinația cu sandalele roz cu platformă nu face decât să aducă un aer provincial ansamblului. Pentru un rezultat mai fericit, ar fi putut combina compleul cu niște sandale cu barete, fine, albe, iar make-up-ul ar fi trebuit să fie unul discret, nicidecum cu ruj roșu.

3. Aur, lux și bogăție… Not! Din nou, înțelegem intenția, un look à la Donatella, însă eșuat complet. Ar fi trebuit să aibă tocuri, preferabil aurii, în locul acelor sneakers șosetă, iar jacheta de piele este nepotrivită ansamblului, nefiind nici cambrată, nici largă.

2. Pantaloni, ok. Sacou, ok. Pantofi, ok. Top? Nu e top? Cum adică „sutien”? Sutien pe post de top? Da, sutien pe post de top. Nu recomandăm o astfel de abordare vulgară, complet nepotrivită contextului.

1. Dacă la ținuta anterioară a fost vorba despre o tentă vulgară, aici vorbim despre vulgaritate la ea acasă. Poate că avem această impresie și din cauza expunerii sutienului, intenționat sau neintenționat, nu se știe. Pantalonii, totuși, sunt interesanți la nivelul de idee, însă contextul în care ea îi poartă nu este cel potrivit. În rest, niciuna dintre piese nu este urâtă, însă detaliile o plasează într-o zonă lipsită de stil și delicatețe.