Fashion

Top 20 cei mai scumpi pantofi din lume!

irina.letitia
January 28, 2020 17:28 PM

Pantofii fascinează, iar unii dintre ei sunt ridicați la rang de bijuterii sau piese de colecție. De-a lungul timpului, creatorii de modă specializați în încălțăminte au imaginat adevărate opere de artă, atât prin design, cât și prin materialele folosite, ajungând astfel la prețuri exorbitante. Iată care sunt cei mai scumpi pantofi din lume, în 2020!

Top 20 cei mai scumpi pantofi din lume!

Unii sunt confecționați din piei rare, alții au diamante bătute și unele modele sunt confecționate cu aur și diamante. In ordine descrescătoare, iată topul celor mai scumpe modele de pantofi ai momentului!

20. Louis Vuitton, modelul Manhattan Richelieu – Cu un preț de vânzare de 10.000 USD, modelul este un clasic al colecției masculine Louis Vuitton, el însăși un reprezentant al luxului. Pantofii impecabil realizați, eleganți, sunt confecționați din piele de crocodil, având un model complex de cusături și perforații.

19. Nike Air Mag 2016 – $26,000

Dacă iubești încălțămintea sport, atunci acești pantofi sunt pentru tine! Desigur, dacă bugetul îți permite! Ediția din 2016 a Air Mag a fost inspirată de filmul anilor 80, Back to the Future II. 30 de ani mai târziu, tehnologia sci-fi din producția cinematografică devine realitate. Cei de la Nike au produs doar 100 de perechi din acest model, ce prezintă baterii și motor.

Teniși Nike Mag
Teniși Nike Mag

 

18. Pantofi bărbătești Testoni

Încălțămintea bărbătească realizată de brandul Testoni beneficiază de finețea meșteșugului italienesc. Un brand de nișă, ale cărui produse sunt destinate cunoscătorilor, din toată lumea, pantofii Testoni sunt incredibil de ușori și  complet rezistenți la apă, iar o pereche poate ajunge și la un preț de 30.000 USD.

Pantofi masculini Testoni
Pantofi masculini Testoni

 

17. Pantofii din piele de crocodil Testoni – 38 000 dolari

Brandul Testoni ocupă 2 locuri în clasament, pantofii de mai sus fiind surclasați de varianta din piele de crocodil. Confecționați din cea mai fina și calitativă piele de crocodil, prețul lor exorbitant este explicat prin tehnica de realizare, materialele exclusiviste folosite și rezistența la apă.

16. Nike So Cak AIR FORCE 1 Supreme Max – 50,000 dolari

Modelul a fost inițial lansat în 1982, fiind un adevărat hit al brandului și totodată primul model care a folosit tehnologia Nike Air. Brandul l-a regândit în varianta de lux, cu pietre prețioase, veritabile, bătut, ajungând la un preț de 50 000 dolari.

15. Nike Air Jordans Silver Shoes – 60 000 dolari

De când a fost lansat pentru prima dată, acest model de Air Jordans a fost râvnit de toți pasionații de sport, mai ales de baschet. Modelele au fost semnate de vedeta Michael Jordan, devenind o adevărată piesă de colecție, la un preț ”modic” de 60 000 dolari.

14. Pantofii lui Sikandar Jah, regele Hyderabadului – 160,000 dolari

Acești pantofi au aparținut odată lui Sikandar Jah, regele Hyderabadului din secolul al XVIII-lea. Designul delicat este extrem de complex și atipic. Întregul pantof este brodat folosind fire de aur și este bătut cu numeroase rubine, smaralde, diamante și alte pietre prețioase scumpe. Pantofii, în valoare de 160.000 de dolari, au fost proprietatea unui muzeu din Toronto, dar au fost furați și recuperați ulterior, însă au suferit daune pe parcurs.

13. Pantofii lui Kathryn Wilson – 400 000 dolari

O pereche deosebită de pantofi, creată de designerul Kathryn Wilson în scop caritabil. Fiecare pantof a necesitat mai bine de 50 de ore de lucru, fiind bătut cu diamante, aplicate manual, în valoare 1 milion de lire.

12-8.Pantofi creați de Stuart Weitzman

Următoarele 4 locuri sunt deținute de același designer de încălțăminte. Stuart Weitzman a reușit performanța de a crea unii din cei mai scumpi pantofi din lume: modelul de sandale sabot Diamond Dream, în valoare de  500,000 de dolari;  sandalele Marlyn Monroe în valoare de 1 milion de dolari; pantofii Retro Rose, în valoare de 1 milion de dolari și pantofii Platinum Guilt, în valoare de 1.09 milioane dolari.

Pantofi Stuart Weitzman Marilyn Monroe
Pantofi Stuart Weitzman Marilyn Monroe

 

7. Tom Ford custom by JASON ARASHEBEN – 2 milioane de dolari

Pe locul 7 se află Tom Ford, care a creat o pereche de pantofi în valoare de 2 milioane de dolari. Aceștia au fost realizați special pentru NIck Cannon, care a prezentat în anul 2014 emisiunea America’s Got Talent. Cu această ocazie, actorul și-a dorit o apariție spectaculoasă și a reușit cu ajutorul pantofilor Tom Ford, care aveau  4.000 de diamante albe rotunde montate minuțios pe aur alb.

Ne întâlnim iar cu bijutierul-pantofar Stuart Weitzman, clasat pe locurile 6, 5 și 4, cu ale sale modele:  Tanzanite heels – 2 milioane dolari, Cinderelle Slippers – 2 milioane de dolari, modelul Rita Hayworth – 3 milioane de dolari.

3. Pantofii din rubine ai lui Harry Winston  în valoare de 3 milioane de dolari.

2. Pantofii creați de designerul Debbie Wingahham, în valoare de 15 milioane de dolari.

1.Jada Dubai și Passion Jewelers au colaborat pentru a confecționa cei mai scumpi panofi din lume și au reușit în acest demers. Pantofii stiletto creați de aceștia valoreaza 17 milioane de dolari și sunt bătuți cu diamante de 15 carate.