Living

Top 7 cele mai scumpe nunți din istorie

Verdict.ro
April 18, 2021 18:50 PM

Încă din copilărie, nunțile reprezintă cel mai important eveniment al vieții noastre (în această privință putem da vina pe filmele Disney), la care visăm cu ochii deschiși ori de câte ori avem ocazia. Astfel, comuniunea cuplului de îndrăgostiți în fața lui Dumnezeu, un moment spiritual de o încărcătură emoțională colosală, poate ajunge la dimensiuni materiale impresionante, extravaganța și o splendoarea depășind orice record îngregistrat precedent.

Pe aceeasi temaAlina Ceușan, apariție wow la cununia religioasă. A schimbat 3 rochii

Asemenea desfătări ale fastuozității se regăsesc bineînțeles, în imaginația noastră, dar și în realitatea persoanelor publice, întrucât pe cât de dezirabile sunt, pe atât de costisitoare. Iar în această privință, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit sunt lidere în topul nunților scumpe, costurile totale ajungând până la 100 milioane de dolari.

Iată topul celor mai scumpe șapte nunți din istorie. (*Spoiler Alert: Kim Kardashian și Kanye West, dar și cuplurile regale sunt incluse în top.)

Top 7 cele mai scumpe nunți din istorie

Christina Aguilera și Jordan Bratman- 2,2 milioane de dolari

Aguilera și Bratman s-au căsătorit în 2005, când aceștia aveau 24 și respectiv, 27 de ani. Nunta, ca urmare a cererii romantice în căsătorie a lui Bratman- într-o cameră de hotel plină de petale de trandafiri, baloane și cutii de cadouri, iar într-una se afla inelul-, a avut loc într-o podgorie în Nappa Valley. Rochia purtată de Aguilera a fost semnată Christian Lacroix.

Christina Aguilera și Jordan Bratman- 2,2 milioane de dolari

Paul McCartney și Heather Mills- 3,6 milioane de dolari

Legenda muzicală, Paul McCartney și-a unit destinul cu antreprenorul Heather Mills în 2002, într-un cadru feeric, la un castel în Irlanda. La ceremonie au participat 300 de invitați, iar meniul a fost în întregime vegetarian. Mariajul nu a durat însă, prea mult. Aceștia au divorțat în 2008, iar cheltuielile de la acel moment au fost mult mai mari decât cele ale nunții. McCarney a plătit până la 30 milioane de dolari în judecată.

Paul McCartney și Heather Mills- 3,6 milioane de dolari

Liza Minelli și David Gest- 4,2 milioane de dolari

Cântăreața Liza Minelli și promoter-ul de concerte  David Gest s-au căsătorit în 2002, ceremonia extravagantă având loc pe Fifth Avenue, în New York. Printre invitați s-au numărat Elizabeth Taylor, Michael Jackson, Brian May, Joan Collins și Mia Farrow.

Liza Minelli și David Gest- 4,2 milioane de dolari

Chelsea Clinton și Marc Mezvinsky- 5 milioane de dolari

Fiica fostului președinte (Bill Clinton) și a fostei secretare de stat a Statelor Unite (Hillary Clinton) a avut o nuntă grandioasă, pe măsura prestigiului familiei. Chelsea s-a căsătorit cu bancherul de investiții Marc Mezvinsky în 2010, ceremonia având loc pe malul râului Huston, la Astor Courts.

Chelsea Clinton și Marc Mezvinsky- 5 milioane de dolari

Kim Kardashian și Kanye West- 18 milioane de dolari

Kim Kardashian și Kanye West și-au spus „Da” în Florența. Mireasa a purtat o rochie custom marca Givenchy și a fost condusă către altar de către Bruce Jenner, actualmente Caitlyn Jenner. Cântărețul italian Andrea Bocelli a fost cel care a asigurat coloana sonoră, în timp ce Kim se îndrepta către un maiestuos perete de flori și respectiv, către viitorul său soț. De asemenea, Kanye, dar și fiica North West au purtat ansambluri custom Givenchy.

Kim Kardashian și Kanye West- 18 milioane de dolari

Prințul William și Kate Middleton- 34 de milioane de dolari

Ceremonia roială a Prințului William cu Kate Middleton în 2011 a fost supranumită „Nunta secolului”, având loc la Westminster Abbey, conform tradiției regale.

Prințul William și Kate Middleton- 34 de milioane de dolari

Prințul Charles și Diana- 110 milioane de dolari

Nicio nuntă din istoria recentă nu a ajuns să egaleze nunta Prințului Charles cu Diana. La ceremonie au participat peste 3500 de invitați și a fost vizionată de peste 750 milioane de telespectatori din întreaga lume. Nunta celor doi din 1981 a rămas cea mai scumpă nuntă din istorie, costul total fiind de 110 milioane de dolari.

Prințul Charles și Diana- 110 milioane de dolari