Living

Top cinci cărți despre stil și fashion

Verdict.ro
April 19, 2018 14:54 PM

Dacă ești o persoană cu adevărat pasionată de modă, nu trebuie să fii doar la curent cu ceea ce se poarte. Trebuie să te documentezi și să citești despre modă, să aflii informații istorice sau biografiile marilor creatori care au dictat moda.

Pe aceeasi temaCinci filme care au avut un rol important în fashion de-a lungul anilor

1. „Totul despre Stil”, de Nina Garcia 

Autoarea cărţii a lucrat 10 ani la revista Elle , dintre care șase a fost redactor de modă şi prin intermediul acestei cărţi ne oferă sfaturi utile de  stil. De fapt, ce a scris ea este o enciclopedie a stilului, care ne ajută să ne explorăm personalitatea.

2. „RICHARD AVEDON PORTRAITS”

„Richard Avedon Portraits” este o carte elegantă ce include fotografii clasice Avedon cu Marilyn Monroe, Truman Capote, dar și portrete cu personalități din politică și zona intelectuală. Lucrările sunt absolut incredibile!

3. „SEX”, de MADONNA

Lansată în 1992, „Sex” este o carte cu imagini erotice scrisă de Madonna în colaborare cu Steven Meisel Studio și Fabien Baron. Inițial a fost dur criticată, atât de fani cât și de critici, dar astăzi este una dintre cele mai căutate cărți cu influețe punk-rock & suprarealiste (Guy Bourdin, Helmut Newton) și viziuni sado-masochiste.

„Everything you are about to see and read is a fantasy, a dream, pretend” Sex by Madonna

4. „La shopping şi nu regret”, de Marjorie Hillis 

„La shopping şi nu regret” este  un manual de stil din care poți învăța multe lucruri utile. În carte sunt exemple reale despre cum îți influențează viața schimbarea stilului vestimentar, dar și alte sfauri de care ar trebui să ții cont.

5. „Coco Chanel”, de Edmonde Chatles-Roux

Această carte trebuie să fie baza bibliotecii tale. Trebuie să cunoști viaţa lui Coco dacă eşti pasionată de modă.  Coco Chanel, nume cunoscut de întreaga industrie, care a marcat generții la rând prin creațiile ei. Coco Chanel a reușit să realizeze haine practice, litlle black dress, jachetele care poartă și astăzi amprenta sa, sau jerseul din lână, confortabil și ușor de purtat, chiar dacă era considerat inițial prea simplu pentru a se potrivi unei vestimentații elegante.

Extra, vă mai recomandăm „So Audrey: 59 Ways to Put a Little Hepburn in Your Step”, de Cindy De La Hoz !

Photo Credits: Book Express