Fashion

Topul accesoriilor pentru sezonul de primăvară/vară 2020

irina.letitia
October 11, 2019 18:34 PM

Luna modei s-a încheiat oficial şi încă analizăm principalele tendinţe care se desprind din colecţiile de primăvară/vară 2020. Iată care este topul accesoriilor care se vor purta în sezonul viitor!

Topul accesoriilor pentru sezonul de primăvară/vară 2020

Moda actuală transmite un mesaj foarte important, de sustenabilitate şi diversitate.  Majoritatea designerilor au înţeles că nu mai este vorba doar despre creaţie şi colecţii frumoase, ci şi despre responsabillitate în modă şi incluziune. Accesoriile prezentate pe podiumuri se aliniază şi ele acestor concepte, prin cromatică, design sau materialele folosite.

Aşadar, un accesoriu foarte apreciat în luna modei a fost pălăria. Desigur, acest item este o constantă în modă, însă în sezonul viitor se vor purta pălăriile cu o structură lejeră, tip caschetă – printr-un exerciţiu de imaginaţie, ne putem duce cu gândul la pălăriile de pescar. Le-am admirat la Anna Sui, Giorgio Armani, Fendi şi Kate Spade.

Fendi Primăvară/Vară 2020
Fendi Primăvară/Vară 2020

 

Artizanatul cucereşte din nou podiumurile, iar manufactura s-a evidenţiat în propunerile caselor de modă pentru 2020. Fie că vorbim despre haine sau accesorii, piesele lucrate manual, artizanale, cuceresc moda sezonului următor. Pe lângă aspectul original, acestea oferă şi un aer de naturaleţe, ce merge extrem de bine în contextul unui stil boho, dar şi ca un contrast pentru ţinute structurate.

J W Anderson Primăvară/Vară 2020
J W Anderson Primăvară/Vară 2020

 

Curelele tip lanţ, un detaliu decorativ de tip bijuterie, sunt unul din accesoriile must-have ale primăverii viitoare. Chanel, Tory Burch şi Victoria Beckham le propun în noile colecţii şi trebuie să recunoaştem că arată foarte bine. Purtate peste rochii, pantaloni şi fuste, ele mizează pe efectul wow al aspectului şi nu pe utilitatea tipică a unei curele, însă merită să pariezi pe acest accesoriu!

Chanel Primăvară/Vară 2020
Chanel Primăvară/Vară 2020

 

Borsetele sau belt-bags nu părăsesc tendinţele sezoniere şi le regăsim şi în colecţiile de primăvară/vară 2020. De data aceasta, urmând un alt trend, al genţilor micro, vei remarca o diminuare a borsetelor spre miniaturi – cum este de exemplu cazul celor propuse de Dolce and Gabbana.

Dolce and Gabbana Primăvară/Vară 2020
Dolce and Gabbana Primăvară/Vară 2020

 

Nu puteam încheia un material dedicat accesoriilor fără să vorbim despre pantofi! Tendinţele lui 2020 anunţă revenirea în modă a pantofilor Mary Jane, un model retro şi feminin, interpretat în cele mai originale forme în sezonul de primăvară/vară 2020!

Marc Jacobs Primăvară/Vară 2020
Marc Jacobs Primăvară/Vară 2020

 

Urmăreşte şi galeria foto pentru mai multe propuneri ale accesoriilor must have din sezonul viitor!