Fashion

Topul tendinţelor în moda anului 2019!

irina.letitia
December 26, 2019 14:22 PM

Care au fost cele mai importante tendinţe ale anului 2019 în modă? Revista Vogue i-a provocat pe urmăritorii contului de Instagram, Vogue Runway, să voteze ce trend-uri i-au cucerit în ultimele 12 luni! De la cele mai cool genţi, la pantofi, bijuterii şi ţinute, userii şi-au votat piesele preferate. Iată rezultatele!

Topul tendinţelor în moda anului 2019!

La o primă analiză a rezultatelor, se pare că pasionaţii de modă iubesc nostagia ce a cuprins moda actuală. Trendul cel mai iubit de userii Instagram care urmăresc contul Vogue Runway este „haute bourgeois”. Pantalonii de costum sunt favoriţii acestora, iar pantofii sclipitori sunt în topul preferinţelor acestora.

Celine
Celine

 

Bourgeois, trendul preferat al anului!

Din toate tendinţele pe care le-am admirat în 2019, haute bourgeois s-a detaşat net, atât în preferinţele editorilor de modă, cât şi al cumpărătorilor.  Acesta se referă la clasa socială de mijloc din Franţa, însă anul acesta a căpătat conotaţia unui stil vestimentar simplu, compus din mai multe piese, cu un aer sofisticat. Pantalonii de costum, rochiile imprimate cu flori s-au aflat şi ele printre preferinţele userilor.

Sclipitor!

La capitolul pantofi, lucrurile au fost foarte interesante în 2019. Am avut parte de o diversitate impresionantă de modele, iar unele dintre ele au devenit adevărate must-have-uri pentru pasionatele de modă. Fanii contului Vogue Runway au decis, într-o majoritate de 83%, că pantofii sclipitori au fost cei mai în vogă anul acesta.

Pantofi Bottega Veneta
Pantofi Bottega Veneta

 

Cele mai iubite genţi!

Nu este deloc surprinzător că genţilor micro se află printre preferatele publicului iubitor de modă. Anul 2019 a confirmat trendul genţilor incredibil de mici, iar 62 % dintre votanţi au optat pentru acestea, restul de 38 % preferând genţilor XXL.  In 2019, genţile cu aspect de piele de crocodil au fost la mare căutare – 68% din voturi, iar genţile mari, de umăr, domină detaşat la capitolul utilitate – au primit 83% din voturi.

Geantă Jacquemus
Geantă Jacquemus

 

„The Great Beige” – ţinutele bej, uni, favoritele anului!

Chiar dacă în 2019 am avut parte de o infuzie de culori şi imprimeuri, outfit-urile uni, în nuanţe nude au cucerit iremediabil publicul.  Tinutele bej, din cap până-n picioare, au obţinut 74% din voturile follower-ilor.  Ceilalţi 26 % au optat pentru ţinute în culori puternice.

Bej complet
Bej complet

 

Cele mai îndrăgite bijuterii

Anul acesta au dominat bijuteriile de cap: coliere, cercei, bentiţe împodobite cu accesorii preţioase etc. 81% dintre votanţi au preferat în 2019 bijuteriile cu perle, 71 % au votat pentru piesele feminine, iar 29% pentru bijuteriile cu alură punk.

Accesorii păr
Accesorii păr