Fashion

Tot ce trebuie să știi despre prezentarea Dior haute couture toamnă/iarnă 2020/2021

iulia.statie
July 7, 2020 16:35 PM

Maria Grazia Chiuri s-a inspirat din spiritul plin de speranță a Theatre de la Mode, dintr-o expoziție de manechine ce a evidențiat esența caselor de modă și a păstrat vii hainele couture în timpul crizei din 1940. Colecția haute couture toamnă/iarnă 2020/2021, alături de un film unde o putem vedea, a fost creată în timpul pandemiei și a valului recent de proteste pentru mișcarea Black Lives Matter. Colecția reprezintă diversitatea, ce curpinde ființe din povești, cum ar fi sirene și nimfe.

Pe aceeasi temaAstăzi ar fi fost ziua lui Yves Saint Laurent: povestea unui designer genial

Colecția haute couture toamnă/iarnă 2020/2021, ruptă din povești

„Filmul mereu m-a captivat și mereu m-am gândit să experimentez în acest mod pentru a reproduce atmosfera unică a haute couture, dar, bineînțeles, sunt designer și nu am abilitățile de a realiza așa ceva.”, a povestit Chiuri pentru Vogue.

Matteo și eu vorbim aceeași limbă…el este un mare visător.”, a spus ea despre colaborarea cu regizorul ‚Pinocchio and Tale of Tales’. Filmulețul poate fi văzut pe youtube, casa de modă respectând noile moduri digitale de a ne exprima.

Deși narațiunea filmului cuprinde ceea ce Chirui numește ‚mitologia modei’, design-urile în miniatură sunt pur ficționale. 37 de look-uri couture făcute pe manechine mici vor fi depozitate într-un cufăr de călătorie, în timp ce probele privind hainele se vor muta pe platformele online.

 Ce a inspirat-o pe Maria Grazia Chiuri pentru noua colecție

Chiuri, o feministă pasionată, a fost inspirată pentru această colecție de Lee Miller, Dora Maar, Leonora Carrington și Jacqueline Lamba. „Femeile din curentul suprarealist sunt mult mai puțin cunoscute decât bărbații și de multe ori au fost considerate muze, nu artiști talentați.”, a spus ea.

„Erau moderne, foarte neobișnuite pentru perioada în care trăiau, iar felul în care se exprimau prin îmbrăcăminte chiar mă interesează.”, a continuat aceasta.

„În timpul pandemiei, ne-am gândit mai mult, am reflectat mai mult, am visat mai mult. Suprarealismul te face să visezi așa că asta trebuie să facă și îmbrăcămintea couture.”, a explicat ea despre noua colecție. Deși filmul are în jur de 10 minute, acesta pune accent pe influența pe care o are moda. Fantezia este, după cum spune Chiuri, inima creațiilor couture.