News

Totul despre povestea de dragoste dintre Joe Biden și Jill Biden

iulia.statie
January 21, 2021 14:00 PM

Cuplul format din Joe Biden și Jill Biden ne-a captivat, mai ales datorită momentelor de afecțiune dintre cei doi surprinse pe camere. Cei doi au o căsnicie superbă, iar președintele Statelor Unite ale Americii a trebuit să își ceară aleasa în căsătorie de cinci ori, dar cu siguranță a meritat.

Pe aceeasi temaCe salariu are Prima Doamnă a Statelor Unite

Joe și Jill Biden au o poveste de dragoste ca în filme

La doar șase săptămâni după ce a fost ales senator în Delaware în 1972, Joe Biden primea o veste devastatoare. Soția sa, Neilla, decedase în urma unui accident cumplit în care și fiica lui, Naomi, în vârstă de 1 ani, își găsise sfârșitul. Fii săi, Beau și Hunter, în vârstă de 4, respectiv 3 ani, aveau răni grave și urmau să își petreacă multe luni în spital.

Pe atunci în vârstă de 30 de ani, Joe Biden devea un tată singur și încerca să își crească băieții cât mai bine. La trei ani după, el o cunoștea pe Jill, pe atunci studentă la Universitatea din Delaware. „Mi-a dat viața înapoi. M-a făcut să încep să cred că familia mea ar putea să fie din nou întreagă.”, dezvăluia președintele în trecut despre partenera sa.

Întâlnirea dintre cei doi a fost pusă la punct chiar de către fratele lui Joe. „Mă întâlneam cu tipi ce purtau blugi și tricouri, el a venit la ușă și avea o haină sport și mocasini și mă gândeam că asta nu va funcționa niciodată, nici peste un milion de ani. Era cu nouă ani mai în vârstă decât mine! Dar am mers să vedem ‚A Man and a Woman’ la cinematograful din Philadelphia și chiar a funcționat.”, a spus Jill Biden pentru publicația Vogue despre prima întâlnire cu soțul ei.

Cei doi s-au înțeles bine imediat, iar Jill Biden a început să aibă grijă de băieții lui. Când acesta lucra până târziu, ea mergea la micuți, le gătea și le ținea companie. „Când Joe lucra până târziu, mă duceam să le fac cina și să le țin companie. Uneori îi luam de la școală sau ne uitam o seară întreagă la televizor.”, spunea în trecut Prima Doamnă.

Deși îi iubea familia, Jill Biden a fost cerută în căsătorie de cinci ori până să accepte. Recent divorțată de fostul soț, Bill Stevenson, aceasta era reticentă în privința mariajului, căci își dorea propria carieră și era atentă și la nevoile copiilor. „Nu îi puteam face pe copiii lui Joe să piardă altă mama. Așa că trebuia să fiu 100% sigură.”, a povestit ea.

Când s-au căsătorit Joe și Jill Biden

Până la urmă, ei s-au căsătorit în 1977, iar în 1981 venea pe lume fiica lor, Ashley. Încă de atunci, ei au trecut prin multe provocări împreună, inclusiv moartea lui Beau Biden, ce pierdea lupta dusă cu cancerul cerebral în mai 2015.

După momentul dureros, Joe și Jill Biden au continuat să se axeze pe cariera lor, iar după ce el era nominalizat la funcția de vicepreședinte pentru mandatului lui Barack Obama, spunea: „Soția mea, Jill, pe care o să o cunoașteți în curând, este superbă. Soția mea, Jill, are și o diplomă de doctorat, ceea ce reprezintă o problemă.”

Pe lângă faptul că este foarte glumeț, Joe a continuat să o susțină pe soția sa ce a declarat că își dorește să își păstreze locul de muncă chiar dacă soțul ei a fost ales președinte, iar aceasta a confirmat că le poate face pe toate, fiind aproape de partenerul său pe tot parcursul campaniei.