Living

Tradiții de nuntă din jurul lumii

iulia.statie
December 30, 2020 18:30 PM

Drumul către dragostea adevărată nu este niciodată ușor iar tradițiile din jurul lumii pecetluiesc acest lucru, de la furturile de mirese din Rusia până la trezitul miresei cu focuri de arme în Austria. Dar acestea sunt repetate cu sfințenie de mii de ani, de la robele strămoșești din Africa până la binecuvântarea prietenilor singuri din Brazilia. Am adunat câteva tradiții din jurul lumii pentru tine:

Pe aceeasi temaCe a ales Hailey Bieber să poarte la nunta ei cu Justin Bieber

Brazilia

Tradiție? Norocul prieteniei

În Brazilia mireasa trebuie să scrie numele prietenelor ei singure și să ascundă lista în tivul rochiei. Scopul este de a le aduce și lor noroc și un viitor mariaj. Aceasta mai poartă și pantofi aurii, căci în timpul unui dans, ei sunt lăsați pe podea pentru ca invitații să pună cadouri sau bani în ei.

Nigeria

Tradiția: Ținute după ținute

Aici nunțile sunt doar despre materiale, la propriu. Schimbarea de costume în culori vibrante este o tradiție pentru miresele nigeriene, ce se îmbracă pentru diferite ceremonii într-o multitudine de ținute. Aici materialele și culorile sunt cheia, căci noul cuplu va seta un dress code pentru ei și invitații lor, scrie publicația Vogue.

Austria

Tradiția? Focuri de armă

În Austria nunțile încep cu zgomote. În unele regiuni din Salzkammergut, Tyrol și Styria, trebuie să trezești mireasa devreme în ziua nunții cu focuri de armă sau artificii. Aici prietenii și vecinii vor face mult zgomot pentru a alunga spiritele rele.

Japonia

Tradiția? Familiile trebuie să se întâlnească pentru a bea sake

Una dintre cele mai vechi tradiții din Japonia este ceremonia în care se bea sake. În loc de jurăminte, mireasa, mirele și familiile lor trebuie să bea de trei ori fiecare din trei pahare cu dimensiuni diferite. Primele trei înghițituri reprezintă legătura dintre familii, următoarele trei reprezintă pasiunea, ignoranța și ura iar ultimele trei simbolizează libertatea. Trei este considerat un număr norocos iar nouă înghițituri înseamnă fericire triplă.

Tunisia

Tradiție? Tatuajele henna

Henna este simbolul norocului și joacă un rol foarte special în aceste nunți, atunci când cuplul este sărbătorit cu șase zile înainte de ceremonia propriu-zisă. În ceremonia henna mireasa are mâinile și picioarele pictate de un membru de sex feminin din familia sa, iar simbolurile le reprezintă fluturii sau florile.

Rusia

Tradiție? Furatul miresei

Rușii au o abordare comică atunci când vine vorba de nunți. Aceștia fură mireasa de la părinții săi înainte de ceremonie. Apoi, mirele trebuie să treacă printr-o serie de încercări pentru a-și demonstra dragostea față de viitoarea soție. Dacă acesta nu reușește, trebuie să le plătească pe domnișoarele de onoare în flori, ciocolată sau bani.

Italia

Tradiție? Nunțile în anumite zile sau luni

Foarte superstițioși atunci când vine vorba de nunți, italienii evită să se căsătorească marțea (dedicată Zeului Războiului) sau vinerea, căci se crede că în această zi au fost create spiritele rele. Totuși, tradițiile lor conțin și surprinderea miresei cu o serenadă din parte mirelui, pe care acesta o va cânta sub geamul ei cu o noapte înainte de ceremonie.

Mexic

Tradiție? Un lasou făcut din flori

Nunțile moderne mexicane reprezintă o îmbinare a vechilor și noilor tradiții, dar lasoul rămâne un ritual comun. Reprezentând dragostea și conexiunea, un șir de flori este pus pe umerii noilor soți de către nași. Dacă aleg o femei singură să plasese lasoul, acest lucru înseamnă ghinion, căci nașii sunt aleși datorită fericirii din relația lor.

China

Tradiție? Lacrimi

„A plânge pentru mire” este o tradiție în care mireasa plânge, lacrimile ei reprezentând tristețea față de plecarea de acasă. Mireasa începe să plângă cu o lună înainte de nunta alături de mama, bunică, surori și mătuși, ce se alătură pe rând în această ceremonie.

UK

Tradiție? 5 lucruri pe care mireasa trebuie să le aibă la ea

Mireasa trebuie să poarte „ceva nou, ceva vechi, ceva împrumitat, ceva albastru și o monedă de argint în pantofi” pentru a avea noroc. Și în America se respectă aceste lucruri, iar obiectul vechi reprezintă viitorul copil, cel nou simbolizează un viitor fericit, cel împrumutat de la o mireasă fericită va aduce noroc, albastrul reprezintă fidelitatea și bănuțul prosperitatea.