Beauty

Tratament pentru părul uscat. Cele mai eficiente remedii

A. S.
November 11, 2019 11:23 AM

Părul uscat are numeroase cauze, iar tratamentul poate fi de multe ori costisitor. Cu toate acestea, există remedii naturale pentru părul uscat care au rezultate uimitoare.

Tratament pentru păr uscat, simplu și eficient, se poate obține și acasă, cu ingrediente naturale din care să prepari cele mai eficiente măști pentru păr deteriorat. Totuși, sunt și situații când este bine să consulți un specialist.

Păr uscat cauze

Părul poate deveni uscat și deteriorat din cauza spălării excesive, din cauza folosirii unui șampon care nu este potrivit tipului tău de păr, uscarea prea desă cu foehnul, mai ales atunci când folosiți produse de styling pe bază de alcool. De asemenea, la uscarea părului poate duce și folosirea excesivă a aparatelor de întinderea părului sau a ondulatoarelor sau aplicarea tratamentelor chimice precum, coloranți sau soluții de permanent, însă și din cauza unor micoze sau ciuperci. În acest ultim caz, este recomandat să consulți medicul specialist.

De asemenea, uneori, părul nu produce suficient de ulei, ceea ce duce la uscarea părului. Pe măsură ce înaintăm în vârsta, glandele sebacee de la rădăcina părului produc în mod natural mai puțin ulei. Având în vedere că rădăcinile sunt sub piele, de asemenea,  scalpul devine uscat și poate prezena coji uscate, ceea ce duce la fulgii de mătreață de  pe umeri.

Fiecare fir de păr sănătos are un strat protector numit cuticulă, care este alcătuită dintr-un sin­gur strat de celule ce conţin keratină dură, ce se aşază unele peste altele. Cuticula tinde să se distrugă, pe măsură ce firul de păr îmbătrâneşte sau este lezat, scăzând umiditatea și permiţând fibrelor de keratină sau fibrelor mici, să se desprindă, dând naştere fenomenului de „despicare’ a firelor de păr la capăt.

Tratament pentru părul uscat și vârfuri despicate

Berea nu este numai o băutură delicioasă, ci este și un balsam incredibil de eficient. Proteinele din bere ajută la repararea cuticulelor firului de păr și hrănește foliculii de păr, ceea ce face că părul să devină strălucitor și mătăsos. Trebuie să îți speli părul că de obicei cu un șampon adecvat și apoi să aplici o cantitate mică de bere pe păr, de preferabil cu un spray. Lasă părul să se usuce natural, fără să folosești uscătorul de păr. Când părul va fi uscat vei observă că este mai neted și mai strălucitor. În cazul în care trebuie să te coafezi și părul pare uscat și ai fire rebele, poți să pulerizezi puțină bere înainte de coafare. Nu trebuie să te îngrijoreze mirosul: după ce părul se usucă, mirosul dispare.

Citește și: ULEIUL DE COCOS ȘI BENEFICIILE LUI PENTRU PĂR

Tratament pentru părul uscat cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai cunoscute tratamente folosite acasă pentru părul uscat. Conținutul bogat de vitamină E și antioxidanți ajută la repararea părului uscat prin sigilarea cuticulelor stratului exterior al firului de păr cu o peliculă grasă. Uleiul de măsline poate fi folosit cald în tratamente pentru fortificarea firului de păr, pentru un plus de strălucire sau pentru rehidratarea părului foarte uscat. Pune într-un castron suficient ulei cât să poți acoperi tot părul. Încălzește uleiul ușor la microunde. Aplică uleiul cald pe toată pielea capului și pe toată lungimea părului, masând ușor timp de 10 minute. Acoperă capul cu un prosop cald și lasă uleiul să acționeze cel puțin 30 de minute, apoi spăla-te că de obicei folosind un șampon și un balsam pentru păr uscat. Folosește acest tratament cel puțin o data pe săptămâna pentru a hrăni părul.

Tratament pentru părul uscat. Vitamine și Omega 3

Ceea ce mănânci poate avea un efecte major asupra părului uscat – include alimente bogate în și acizi grași Omega 3 precum peștele pentru a completa rezervele de sebum ale părului. Vezi aici lista de vitamine pentru păr sănătos