Beauty

Tratamente naturiste pentru unghii. Le repari rapid și ușor

A. S.
November 25, 2019 11:12 AM

Unghiile crăpate sau exfoliate, precum și unghiile moi care se rup repede sunt inestetice. Iată ce tratament naturist poți folosi acasă, în funcție de problema cu care te confrunți.

Problemele unghiilor pot avea diverse cauze, însă rezultatele sunt întotdeauna inestetice. În plus, aspectul unghiilor poate oferi indicii asupra stării de sănătate a unei persoane, cum ar fi anumite carențe de vitamine și minerale. Pe lângă un set de analize și recomandările medicilor, poți apela oricând la un trucuri de frumusețe pentru unghii:

Tratament naturist pentru întărirea unghiilor

Pentru unghii mai tari amestecă ulei de măsline călduţ cu un gălbenuş şi o linguriţă de miere. Ţine unghiile timp de 10 minute în acest amestec, după care le speli cu apă călduţă. O altă soluţie e să topeşti 4-5 grame de ceară de albine şi să o amesteci cu un gălbenuş de ou, apoi toarnă treptat ulei de măsline până se obţine un amestec gros care se aplică pe unghii înainte de culcare.

De asemenea, poţi să dizolvi o jumătate de linguriţă de glicerină într-un pahar cu apă fierbinte. După ce se răceşte, ţine unghiile în această compoziţie timp de 15 minute. Foloseşte acest tramtament de trei ori pe săptămână.

Tratament naturist pentru unghii exfoliate

Un tratament naturist simplu pentru regenerarea unghiilor exfloiate este amestecul a două linguri de ulei de măsline cu zeamă de la o jumătate de lămâie. Cele două ingrediente se pun pe foc, se încălzesc și apoi se înmoaie în acest mix unghiile și se lasă până lichidul se răcește. Acest tratament se repetă în fiecare seară timp de 2 săptămâni. Efectele nu vor întârzia să apară.

Un alt tratament pentru a trata unghiile exfoliate este utilizarea unei fiole de vitamină A uleioasă. În fiecare seară înainte de culcare se masează unghiile cu acest ulei.

Citește și: CULORILE ANULUI 2020 PENTRU UNGHII. TRENDURILE ÎN MANICHIURĂ

Tratament naturist pentru creșterea unghiilor

Foloseşte un amestec de o jumătate de linguriţă de piper roşu, 10 linguri de apă fiartă şi una de cremă de mâini. După ce se răceşte soluţia se aplică pe unghii şi se lasă un sfert de oră, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Dacă ești interesată de tratamente naturale pentru problemele unghiilor, începe cu dieta și încearcă să consumi mai multe alimente bogate în calciu, cum ar fi lapte, brânză și oleaginoase. Alte modalități de întărire a unghiilor sunt:

  • Ulei de migdale și lămâie. Amestecă bine ingredientele, aplică soluția pe unghii, las-o să acționeze 2 minute, apoi clătește cu apă.
  • Ulei de cocos. Masează unghiile cu ulei de cocos cald și lasă-l să acționeze 1 minut.
  • Ulei de argan. Masează unghiile cu ulei de argan timp de două minute.

 

Tratament naturist unghii pătate

Unghiile se pătează din cauza deficiențelor de zinc din organism dar și din cauza pigmenților prezenți în ojă. Pentru a scăpa de petele de pe unghii, îți recomandăm următorul tratament naturist: amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apa oxigenata și tamponează soluția rezultată pe unghii. Lasă-l la acționat 5-10 minute, clateste cu apa călduță și apoi aplică ulei de măsline, de migdale sau de argan pentru a le hidrata.

Citește și: CULORILE IERNII ÎN MATERIE DE MANICHIURĂ. MODELE DE UNGHII NECOVENȚIONALE