Trends

TREND ALERT! 10 Mănuşi din tul asortate cu rochia de mireasă pentru un look chic

Oana Nutu
July 31, 2020 08:12 AM

Vă aduceţi aminte mănuşile acelea de mireasă satinate sau cele din dantelă? Ei bine, nu despre cele mulate din dantelă  şi satin vreau să vă vorbesc sau despre cele cu ochi agăţat de degetul mijociu, vremea lor a apus! Vreau să vă arăt noile tipuri de mănuşi pentru mirese! Unele personalizate, din materiale fine, cusute  manual şi cu atenţie pentru detaliu, realizate din aceleaşi materiale ca rochia. Nu trebuie să vă fie frică să comandaţi atelierului care vă realizează la comandă rochia de mireasă şi o pereche de mănuşi din aceleaşi materiale. Sfatul meu este însă să fiţi atente la cât de mult încărcaţi ţinuta. Puteţi să aveţi cei mult un accesoriu în păr ca de exemplu o fundă mai mare, o coroniţă, un pieptene sau un voal cât mai simplu, de preferat lung până în pământ, cu un pic de trenă. Dacă optaţi pentru un voal brodat, renunţaţi la mănuşi.

Desigur, le puteţi cataloga ca fiind demodate, însă vă garantez că veţi obţine un look chic purtându-le măcar câteva ore. De asemenea, vă ajută dacă vreţi să obţineţi un look vintage, retro dacă sunt din tul cu buline sau extrem de opulent şi fuminin dacă sunt din tul cu broderie, perluţe sau pietricele din sticlă cusute manual. Este încă un mod de personalizare a rochiei de mireasă.

Pentru un look mai discret puteţi opta pentru varianta de tul simplu, extrem de fine, iar dacă vreţi să păşiţi în zona luxului, mănuşile tip bijuterie sunt alegerea ideală!

1.Broderie accesorizată pe tul, lungi

TREND ALERT! MĂNUŞI DIN TUL ASORTATE CU ROCHIA DE MIREASĂ PENTRU UN LOOK CHIC
Mira Zwillinger

Puteţi accesoriza mănuşile mulate din tul cu broderie cusută manual la o rochie cu corset în formă de inimă, astfel veţi pune în valoare umerii şi talia, dând ţinutei un aspect elegant, îngrijit şi roial. Vă recomand să le comandaţi cu aceeaşi broderie de pe rochie pentru o apariţie de neuitat!

2.  Perle pe tul

Manusi de mireasa SUrsa Etsy.com
Etsy.com

O variantă excelentă dacă aveţi o rochie simplă pe care vreţi să o accesorizaţi pentru un efect maxim. Perlele au fost mereu un motiv preferat de mirese, ele repretentând luxul, prosperitatea dar şi delicateţea.

3. Tul cu buline

Manusi de mireasa SUrsa Etsy.com
Etsy.com

 

Manusi de mireasa Sursa Leinstudio.com
Leinstudio.com

La fel ca perlele, bulinele sunt printre preferatele mireselor în ultima vreme, ele optând de cele mai multe ori pentru rochii sofisticate însă din materiale fine, moi, cu aspect boho sau retro. Se asortează cu o rochie de tafta sau chiar de tul cu condiţia să nu fie prea accesorizată cu broderie.

4. Danelă 3D pe tul, scurte

https://www.instagram.com/mirazwillinger/
Mira Zwillinger

Aceste mănuşi jucăuşe merg perfect la o rochie din tul căzută uşor pe umeri sau cu decolteu rotund şi puţină mânecă pentru că ele echilibrează perfect o fustă amplă jos cu partea de sus. Aceeaşi recomandare, ca dantela să facă şi ea parte din rochie.

5. Dantelă din bumbac

manusi de mireasa Sursa Etsy.com
Etsy.com

La fel ca florile, petalele sunt îndrăgite de miresele care vor să iasă din zona tradiţională în favoarea unui aspect mai modern.

6. Dantelă pe tul, oversize

manusi de mireasa Sursa Etsy.com
Etsy.com

Pentru a avea efectul de mâneci căzute vă recomand să coaseţi mănuşile de corsetul rochiei foarte puţin sau să optaţi pentru varianta detaşabilă dacă nu vreţi să le purtaţi în permanenţă.

7. Aplicaţii străluitoare pe tul

manusi de mireasa sursa Etsy.com
Etsy.com

Pentru o apariţie strălucitoare şi glam, aceste mănuşi sunt soluţia. Dacă bugetul vă permite, acesorizaţi-le cu pietre swarowski şi veţi atrage toate privirile.

8. Tul simplu, largi

Manusi de mireasa SUrsa Etsy.com
Etsy.com

Varianta ideală dacă vă plac mănuşile oversize acum în trend dar totodată nu vreţi să încărcaţi ţinuta. Merg la aproape orice model de rochie de mireasă cu condiţia să fie în aceeaşi nunanţă de alb. Vezi diferenţeţe între alb, ivory şi alte nuanţe de rochii AICI.

10. Fantezie

Manusi de mireasa sursa Mira Zwillinger Instagram
Mira Zwillinger

Intrăm deja în zona couture a accesoriilor de mireasă, o zonă nu foarte confortabilă, extrem de scumpă şi exclusivistă. Sunteţi pregătită? Pentru că acestea nu sunt simple mănuşi, ci o operă de artă, un vis devenit realitate prin multe ore de muncă. O variantă mai la îndemână a unor astfel de mănuşi este să încercaţi la atelierele de bijuterii şi accesorii pentru mirese. Practic, în loc să vă lucreze coroniţa, prin aceeaşi procedură vă realizează cele două accesorii de pus la mâini şi vă garantez cea mai luxoasă apariţie!