Fashion

Trend alert: blana sintetică! 8 branduri eco-friendly pentru toamnă/iarnă 2019-2020

irina.letitia
November 7, 2019 23:31 PM

Blana sintetică nu este un trend nou, fiind un curent ce crește ca importanță de la sezon la sezon. Tot de la sezon la sezon însă, modelele de blancă artificială devin din ce în ce mai sofisticate, mai diversificate și cu un aspect ce redă mai fidel materialul natural. Iată care sunt cele 8 branduri eco-firendly de unde îți poți achiziționa o haină de blană cool!

Trend alert: blana sintetică! 8 branduri eco-friendly pentru toamnă/iarnă 2019-2020

Intr-o eră în care vorbim tot mai mult despre moda responsabilă, bazată pe etică, materialele artificiale sunt o alegere firească pentru clientela care împărtășește aceleași principii. Aliându-se brandurilor ”mari” precum Stella McCartney, Givenchy, Gucci și Versace, o mulțime de alte branduri sunt ”nu” blănurilor naturale, în favoarea celor sintetice.

Așadar, dacă ești în căutarea unei haine de blană, iată câteva branduri eco-friendly pe care le poți urmări!

Marei 1998 – un brand nou și cool, pe care Maya Reik l-a fondat la doar 20 de ani, ce se remarcă prin jachetele și paltoanele de blană artificială. Piesele propuse de Marei 1998 sunt atemporale, atât cele în nuanțe neutre, cât și cele în culori puternice.

Maison Atia este un alt brand eco-friendly, fondat de Chloé Mendel din dorința de a face blana artificială mai cunoscută și mai accesibilă unui public cât mai larg. Printre clienții săi fideli de numără Gigi Hadid.

Faz not fur a fost fondată de Najda Axarlis, pornind de la faptul că cererea pe piată de fake-fur era mult mai mare decât oferta. Astfel, s-a născut brandul său, care comercializează piese din blană ecologică, ce au texturi extrem de similare blănurilor de iepure și de lynx.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Our favorite teddy color now online! #fauxshearling #fauxfur #FazNotFur

O postare distribuită de FazNotFur (@faznotfur) pe

Apparis este un brand din New York, cu un stil eclectic, ce face apel la ”effortless chic-ul” tipic parizian. Amélie Brick și Lauren Nouchi au pus bazele unui brand ce comercializează haine de blană ecologice, 100% vegae.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Bold women. Bold coat. @dvf x @apparis

O postare distribuită de APPARIS (@apparis) pe

House of fluff a fost fondat de Kym Carter, după ce și-a vândut 26 de piese de blană din propria garderobă și a decis să protejeze animalele, înfiițând propria companie cruelty-free. Ea propune nu doar haine de blană pentru oameni, ci și o selecție de piese destinate animalelor de companie.

Blănurile La seine et moi sunt extrem de chic și prietenoase cu mediul înconjurător, fiind confecționate în totalitate manual, în ateliere din Paris.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Girl boss attitude ?@annasndl #paris #laseineetmoi #parisienne #fauxfur #vegan #ecofur #peta #noanimalsharmed #model #louvre #shop

O postare distribuită de Faux Fur by Lydia Bahia (@la_seine_et_moi) pe

Shrimps a fost fondat în 2013 de către Hannar Weiland. Brandul eco-friendly propune o gamă variată de blănuri artificiale, dar și o serie de accesorii colorate, menite să completeze garderoba de iarnă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Little Star Jacket and Sylvia Dress @visitfor ??

O postare distribuită de Shrimps (@shrimps) pe

Charlotte Simone este un brand fondat în 2011 de către Charlotte Beecham, ce mizează pe materiale eco-friendly, inclusiv blană artificială. Ea propune o selecție de haine, genți și accesorii colorate din blană eco, tocmai bune de încercat în acest sezon!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

NEW Season Now Live Online?#thewaitisover #charlottesimone

O postare distribuită de CHARLOTTE SIMONE (@charlottesimone) pe

Admiră în galeria foto selecția de haine de blană sintetică pe care ți-o propunem, aparținând brandurilor de mai sus!