Fashion

Trend alert: Catifeaua raiată

Lucy Faur

Lucy Faur

Stilist

February 1, 2019 09:00 AM

Deși straturile de haine pe care le purtăm pe timpul iernii sunt absolut necesare pentru a rezista la temperaturile scăzute, acestea nu ne conferă o siluetă neapărat estetică. Prin urmare, garderoba noastră de sezon trebuie totuși încadrată în niște repere stilistice.

Unul dintre materialele geniale pentru a izola căldura în timp ce păstrăm un look șic, dar și o vedetă convinsă a tendințelor pentru iarna 2019 este catifeaua raiată sau velurul.

Fiind direct înrudit cu catifeaua, velurul reprezintă varianta casual, durabilă și extrem de stylish a unei texturi complexe, concepută integral sau în mare parte din bumbac. Datorită caracterului practic, velurul a fost inițial o țesatură folosită de clasa muncitoare, însă ulterior a crescut pe scara valorii stilistice rapid și notabil.

Începând cu anii ’70, prin intermediul culturii rock/pop și a artiștilor apreciați ai momentului, catifeaua raiată a devenit în scurt timp un must-have în garderobele oricui și nu doar a împătimiților modei. Genialul designer Gianni Versace a contribuit de asemenea la evoluția acestei țesături, realizând în ‘90 o colecție impresionantă de mens wear concepută integral din velur.

Astăzi, catifeaua raiată este încă privită cu ochi suspicioși, mai ales de cei mai conservatori sau clasici dintre noi, însă fashionistii știu că reprezintă un deliciu al outfiturilor pentru sezonul rece.

Pentru că și noi apreciem valoarea acestui trend, vă propunem un număr de sugestii de cum să integrați această fascinantă țesatură în ținute casual with a twist.

Preferatele noastre sunt lookurile monocromatice, îndeosebi cele inspirate din nuanțele pământii sau cele all white, precum și cele asociate cu piese realizate din texturi din aceeași clasă stilistică precum puloverele din lână, teddycoat-urile (de asemenea în topul tendințelor sezonul acesta), cămășile din tartan, maletele și pratic orice din bumbac. Elementele indie-chic sau cele minimaliste pot reinventa această țesătură în moduri absolut inedite.