Fashion

Trend alert: Costumul cu bermude

irina.letitia
June 7, 2018 20:11 PM

Profităm din plin de sezonul estival și de temperaturile ridicate,  iar garderoba de sezon se transformă pe zi ce trece.  Si dacă tot am așteptat atât vara, adaptăm și piesele preferate la zilele călduroase!

Costumul, pe care l-am ridicat de mai bine de un an la rang de vedetă, nu putea rămâne departe, astfel că designerii au reinventat deux pieces-ul în formula estivală: cu pantalon scurt.

Bermudele sunt cele care reintră în acest anotimp puternic în tendințe, iar cea mai bună variantă de a le purta pare să fie costumul. Elegant, fresh, stilat, este versiunea de vară pe care o vei  îndrăgi rapid, mai ales că, asemeni ”fratelui mai mare”, are o versatilitate ce îți permite să îl porți într-o sumedenie de contexte.

Pe timp de zi, costumul cu pantaloni scurți este un adevărat aliat al plimbărilor urbane. Alege un model din in, o textură foarte în vogă acum, ce îți oferă și confortul necesar temperaturilor de vară. Uni, în dungi sau cu un imprimeu oarecare, merge perfect cu mocasini, papuci de stradă sau teniși. Dacă vrei să îi oferi un plus de atitudine, completează look-ul cu accesorii din materiale naturale. O curea împletită sau o geantă tip coș sunt variantele pe care vedetele de la noi le preferă. Inspiră-te din ținutele alese de Doina Ciobanu, Diana Enciu sau Carmen Negoiță.

Lungimea pantalonilor poate varia, de la cei până la genunchi, până la cei foarte scurți, acoperiți de lungimea jachetei complementare. Aceștia din urmă sunt și cei mai potriviți pentru ținutele de seară, destinate unor petreceri cu stil sau evenimente mondene.

Materialele prețioase, mătasea sau brocartul sunt opțiuni pe care le vei întâlni cel mai des în combinație cu deux pieces-ul cu pantaloni scurți. Alege alături de costum o pereche de pantofi sau de sandale cu toc înalt, așa cum a făcut celebrul model Heidi Klum și vei obține un look perfect pentru o seară în oraș!

Vezi galeria foto pentru a te inspira în ținutele tale!