Fashion

Trend alert: fundițele de păr, accesoriile de care nu te vei lipsi în această toamnă

iulia.statie
September 2, 2020 16:11 PM

O fundiță te poate salva într-o zi în care părul tău nu se așează perfect, iar acesta este secretul femeilor de foarte mulți ani.

Pe aceeasi temaCum poți să porți tricourile și cămășile oversized

Trend alert: fundițele de păr

În timp ce podoabele pentru păr datează din cele mai vechi timpuri, prima oară fundițele de păr au fost menționate în secolul XVI-lea. În anii 1590, acest accesoriu a devenit popular în rândul bărbaților ce doreau să își demonstreze loialitatea față de o femeie, ornându-și podoaba capilară cu o panglică.

De asemenea, femeile au început să poarte fundițele atât într-un scop practic, ci și pentru că înfrumusețau instant look-ul. Pe măsură ce coafurile pentru bărbați au devenit din ce în ce mai scurte, ei și-au pierdut interesul pentru acest ornament, el devenind predominant în moda pentru femei în 1800. De atunci, fundițele au fost asociate atât cu feminitatea, cât și cu copilăria. În zilele noastre, starurile pop au prezentat aceste fundițe într-un mod versatil, dezvăluind că este un accesoriu ce a bătut testul timpului.

Brigitte Bardot alegea să adauge la coafura ei cu breton fundițe mari, pentru a își defini unul dintre look-urile ce i-au devenit semnătură.

La Giambattista Valli, în colecția toamnă/iarnă 2020, fundițele au fost folosite ca un simbol pentru a pune accent asupra accesoriilor pentru coafuri.

Pentru cele ce preferă ornamentele mai discrete, Michael Kors a avut în colecția toamnă/iarnă 2018 o fundiță mică, asortată cu un șirag de perle.

Actrița Penelope Cruz a apărut pe podiumul Chanel toamnă/iarnă 2019 purtând o ținută all white, accentuată cu o fundiță neagră.

Hailey Bieber a purtat o rochie extrem de senzuală Alexander Wang, cu spatele gol, pe care a accezorizat-o cu o fundiță pentru un accent girly.

O altă actriță ce prefera acest accesoriu este Catherine Deneuve, ce folosea o fundiță din satin pentru a obține un look effortless chic.

Urmărește galeria foto pentru mai multe exemple!