Fashion

Trend Alert: Genţile tip coş

Oana Nutu
April 24, 2020 07:54 AM

Acum ceva timp am fost fotografiată la o petrecere în grădină accesorizând la salopetă o geantă tip coş foarte apreciată. Multe persoane m-au întrebat de unde mi-a venit ideea, neştiind că am acasă o colecţie întreagă. Recunosc, am o mică obsesie pentru  genţile tip coş. Primul produs de genul acesta l-am cumpărat de la un târg din Toscana, nordul Italiei şi de atunci, în fiecare vacanţă mai adaug câte una la colecţie.

Genţile coş ale divei Jane Birkin au făcut istorie

Jane Birkin Basket Bag cosuri Sursa Dannijo.com

Deşi pare modernă, geanta făcută din ratan, textilă împletită, rafie, paie, bambus sau nuiele a fost inventată încă din perioada vechilor egipteni. Însă a intrat în zona fashion după anii ’50 când Jane Birkin, aproape în fiecare poză, apare purtând la braţ un coş. Nu după mulţi ani, stilul ei a fost preluat de mari designeri, primul fiind Hermès inspirat să creeze probabil cea mai râvnită geantă din lume, geanta Birkin care îi poartă numele.

Iniţial purtată la plajă, a devenit un fashion icon urban. Absolut toate bloggeriţele au cel puţin o astfel de geantă în dulap, e obligatoriu. Poate fi asortată rochiilor de bumbac, pantalonilor de in, camasilor brodate, fustelor de vară şi oricărei ţinute cu volane. Ea dă o notă extra feminină şi complezeată perfect un look de zi sau de vacanţă. O găsiţi în diferite forme şi dimensiuni, de cele mai mule ori natur, dar poate fi şi colorată sau chiar neagră.

 

 Genţi din rafie, ratan sau bambus create de designeri

  1. Gaia Cult Ark / 2. Clutch Gucci / 3. Mark Cross / 4. Prada / 5. Miu Miu / 6. Chanel / 7. Miu Miu

 

Despre Gaia Cult Ark Bag aş vrea să vă povestesc un pic pentru că mi se pare fascinantă această geantă, dar şi istoria ei. E uşor de recunoscut datorită modelului unic şi inedit şi este considerată o investiţie. Deşi nu vorbim de mii de euro aşa cum costă orice geantă care se respectă, ea a reuşit să îşi câştige faima în doar câţiva ani şi la preţul de aproximativ 150$! Realizată din bambus în 2014, abia câţiva ani mai târziu a devenit faimoasă pe reţelele de socializare, în special Instagram şi Pinterest. Jasmine Larian, designerul care a creat-o  a declarat într-un interviu că a făcut-o întâmplător. A crescut înconjurată de materiale şi pattern-uri, mama ei fiind designer vestimantar. De mică a vrut să aibă propria ei linie de modă, aşa că a urmat Insitutul de Tehnologie în Modă din NYC. Studentă fiind, a realizat prima colecţie ready-to-wear compusă din rochii. Din materiale vintage colecţionate în timp a făcut coroniţe din flori şi eşarfe care au avut succes, existând o cerere pe piaţă în acel moment. A fost încurajată să meargă în zona accesoriilor care păreau să aibă atracţie la public, aşa că a deschis un magazin online. I-a dat numele Cult Gaia – Gaia de la Zeiţa Pământului şi fiica haosului. Coroniţele din flori erau deja la modă, iar designerul doar le-a dat o formă de expresivitate unică şi luxoasă.

Geanta Ark a realizat-o în 2013 şi după ce a trimis-o câtorva persoane care au fotografiat-o şi au pus-o pe Instagram în mod stilizat, a devenit foarte solicitată. Instagramul este despre stil, spune ea, iar geanta Ark asta face – stilizează orice ţinută. De-a lungul anilor, ea a fost reinventată şi pe alte culori, ca de exemplu argintiu, negru, alb sau roz. Însă rămâne un model inspiraţional de business şi stil.

 

Genţi tip coş sub 100 euro disponibile online

Am vizitat magazinele online şi am găsit cele mai frumoase basket bags pentru voi primăvara aceasta! Ştiu că momentan nu prea ieşim din casă decât la magazinul din colţ, dar credeţi-mă că este o investiţie pentru următorii ani când încă se va purta iar viaţa noastră va reveni la normal.

Aşadar, am făcut o selecţie care sper să vă placă şi să vă inspire:

Couri genti cos geanta rafie bambus nuiele ratan online ieftine

  1. Zara / 2. Sole / 3. Anna Cori / 4. Ischia / 5. H&M / 6. Reserved  /  7. H&M / 8. Answear / 9. Mango / 10. Mango / 11. Mango

Fie că vorbim de o poşetă crossbody usor de purtat sau de o geantă oversized, le puteţi lua cu voi în călătorii pentru că sunt uşoare, practice şi foarte chic. Aveţi grijă însă când faceţi bagajul, cele din bambus, rafie şi nuiele sunt extrem de fragile! Pentru un plus de eleganţă puteţi să îi legaţi genţii o eşarfă foarte fină, de preferat din mătase sau o puteţi arunca pur şi simplu înăuntru astfel încât să se vadă pentru un look romantic, de vară.  Materialele naturale sunt la mare căutare nu doar în industria modei, ci şi a amenajărilor interioare sau exterioare. Ratanul îl găsiţi acum peste tot, sunt locuinţe întregi inspirate de acest material. Aşadar, este ştampila zilelor însorite de vară şi a unei ţinute în trend.