Fashion

Trend alert: micro-gențile! Poșetele devin din ce în ce mai mici!

irina.letitia
November 28, 2019 16:18 PM

Dacă până săptămâna trecută nu erai convinsă de statornicia trendului genților micro, apariția lui Lizzo pe covorul roșu al American Music Awards vine să confirme prezența acestora în moda actuală! Într-o perioadă în care poșetele devin din ce în ce mai mici, cântăreața a purtat o geantă ce seamănă mai degrabă cu un breloc, dar cu ajutorul căreia a reușit să atragă întreaga atenție.

Trend alert: micro-gențile! Poșetele devin din ce în ce mai mici!

Promotorul absolut al tendinței micro-genților este Simon Porte Jacquemus, designerul casei care îi poartă numele. In colecția de primăvară/vară 2018, Jacquemus aducea pe podium celebra poșetă ”Le Sac Chiquito”, ce măsura puțin peste 7 cm.
Geanta a fost pe moment adorată de pasionatele de modă, devenind una din cele mai râvnite piese din ultimii ani, prezentă pe covorul roșu al evenimentelor, în pozele influencerilor de pe Instagram și în ținute purtate de Rihanna, Kim Kardashian și multe altele.

Lucrurile au devenit și mai seriose în toamna acestui an, când pentru colecția 2019 același brand a imaginat o geantă și mai mică. ”Mini Le Chiquito” este versiunea micro a poșetei Jacquemus, de dimensiunile unui breloc. Complet lipsită de utilitate, ea este un accesoriu extravagant, cu o notorietate impresionantă, demnă de un clasic al modei, cum ar fi un Chanel 2.55 sau o poșetă Dior Saddle Bag.

Aceasta a stârnit adevărate polemici printre pasionații de modă, iar întrebarea care a stat pe buzele tuturor este cea firească: ce poți pune în această poșetă! Răspunsul este la fel de simplu, deoarece nu prea poți introduce nimic în ea, poate doar o pastilă de gumă sau o cască de telefon (nu două).

Desigur, Jacquemus nu este singurul care ne aduce în prim plan genți ridicol de mici! Erdem, Gabriela Hearst, Givenchy și Marc Jacobs au inclus la rândul lor genți micro în colecțiile de anul acesta! Poți admira o parte din ele în galeria foto!