Fashion

Trend alert: modele de cizme inspirate de anii '70!

irina.letitia
December 6, 2019 12:00 PM

Anii’70 revin şi de această dată în moda actuală, influenţând puternic tendinţele lui 2019 în materie de încălţăminte! In sezonul de iarnă 2019, cele mai în vogă modele de cizme fac trimitere la decada şaptezecistă, iar vestea bună este că ele fac pereche perfectă cu alte item-uri extrem de râvnite ale momentului: rochii şi fuste midi, ample sau pantaloni culottes.

Trend alert: modele de cizme inspirate de anii ’70!

Dacă eşti în căutarea unei perechi de cizme versatile, care să se potrivească unei palete largi de ţinute din garderoba ta, atunci trebuie musai să încerci o pereche inspirată de anii ’70. Această perioadă influenţează puternic moda actuală, nu doar la capitolul pantofi.

Cel mai cunoscut trend al momentului, neo-bourgeois sau haute-bourgeois, face referire clară la moda anilor ’70, iar colecţia reprezentativă pe care o poţi lua drept reper este cea de toamnă/iarnă 2019-2020 de la Celine.

Aşadar, de pe podiumurile de modă la streetstyle-ul citadin, sezonul acesta avem parte de ţinute cu un aer retro, datorat în mare parte cizmelor inspirate de anii 70. Reprezentative rămân cele din piele întoarsă în nuanţe de camel, maro, bej, iar imediat după acestea se regăsesc cizmele cu aceeaşi siluetă, negre şi burgundy.

Dacă te întrebi cum le poţi purta, răspunsul este foarte simplu: cu aproape orice! Dacă te vei raporta direct la trendul neo-bourgeois, atunci îţi recomandăm fuste şi rochii midi sau, pentru cele care preferă pantalonii, o pereche de culottes.

Ele merg la fel de bine cu jeanşi mulaţi, cu fuste şi pantaloni scurţi – mai ales dacă alegi un model peste genunchi – sau cu rochii lungi, în stil clasic boho.

Descoperă în galeria foto selecţia de modele de cizme pe care ţi-am pregătit-o, în spiritul retro al trendului inspirat de anii 1970!