Fashion

Trend Alert: Pantofi de mireasă. Ce se poartă în 2020?

Oana Nutu
June 11, 2020 19:06 PM

Orice mireasă este pusă în situaţia de a lua multe decizii: rochia de mireasă, locaţia, numărul de invitaţi, papetăria, tortul, accesoriile, ba chiar uneori şi ţinuta ginerelui! Toate trebuie să se potrivească şi să dea naştere praactic poveştii. La fel de importanţi ca cele menţionate mai sus sunt pantofii miresei care întregesc ţinuta şi care trebuie să fie în acord cu aceasta.  O să vă prezint mai multe tipuri de încăţăminte, în funcţie de stil, notorietate şi buget.

Pentru a lua decizia mai uşor, vă recomand în primul rând să vă uitaţi la rochia de mireasă şi momentul din an în care planificaţi să faceţi nunta. Pentru sezonul mai răcoros (început de primăvară, sfâşit de toamnă) va recomand să optaţi pentru pantofii clasici, cel mult cu călcâiul la vedere. Ba chiar se poartă cizmele stil cowboy, însă ele sunt mai mult inspirate de tipul evenimentului şi mai puţin de vremea de-afară. Dacă nunta are loc vara, opţiunile sunt nelimitate. De la pantofi din dantelă sau pietre swarowski până la sandale din satin sau chiar tenişi aşa cum am remarcat de ceva timp.

În ultimul rând, şi cel mai important aspect este nivelul de confort oferit de încălţăminte. Oricât ar fii de frumoase, nu le cumpăraţi dacă simţiţi cel mai mic disconfort. Nimic nu este mai neplăcut ochiului decât o mireasă desculţă sau care trage de rochie după ea toată seara după ce a schimbat tocurile de 12 cm cu balerini! 

 

1.Stiletto, reper al pantofilor

Probabil cei mai eleganţi, pantofii stiletto rămân în topul preferinţelor multor femei. Arată bine pe orice culoare, fie că sunt din piele naturală, sintetică sau lăcuită. De-a lungul timpului, tocurile stiletto au fost mai mult sau mai puţin populare. În anii ’50 aveau un toc mai mic (5 sau 6 cm), denumite şi tocuri kitten. În anii ’70 regele pantofilor, designerul Manolo Blahnik, are meritul de a aduce în prim plan pantofii stilettos pe care îi reinventează, într-un moment în care străzie şi magazinele erau pline de platforme. Stilettos au devenit, în timp, semnătura designerului.

Pantofi de mireasa 2020 Stilettos Manolo Bahnik
€935

Ne aducem aminte celebrii pantofi din serialul Sex And The City când Mr. Big o cere de soţie pe Carrie oferindu-i un pantof bleu semnat MB. Inspirată probabil de celebra scenă, Olivia Palermo a mers pe ideea tradiţională ‘something blue’ alegând să poarte la nuntă aceiaşi pantofi.

Pantofi mireasa albastri Carrie Bradshaw Manolo Blahnik Sursa Shutterstock
€950

Un alt reper este şi brandul Christian Louboutin unde, în funcţie de buget, găsiţi şi o colecţie de pantofi de lux adresată mireselor mai pretenţionase.

Pantofi stilettos de mireasa dantela Christian Louboutin
$ 795.00
Pantofi stilettos de mireasa dantela Christian Louboutin
$ 1,195.00

Ceva asemănător şi la un preţ infim mai mic puteţi găsi pe AboutYou.ro de la Buffalo.

Pantofi de mireasa Buffalo Sursa AboutYou.ro
332,90 lei

2. Funda din material textil, un detaliu de efect!

Îmi plac detaliile, mi se pare că fac diferenţa între un produs memorabil şi restul. Iar acest tip de încălţăminte îl recomand doar dacă rochia este mai scurtă şi nu acoperă glezna. Detaliul poate fi din satin, tul, organza sau alte materiale fluide.

Pantofi de mireasa albi accesorizati cu funda satin la spate. Sursa BellaBelleShoes.com
$345 USD
Pantofi de mireasa albi accesorizati cu funda satin la spate. Sursa Christian Louboutin PretAPorter.com
$895
$895
$895

3. Broderie pe tul, ultima modă

Dacă rochia de mireasă este cu dantelă, puteţi opta pentru pantofi cu dantelă sau broderie aplicată cât mai asemănătoare cu rochia şi în aceeaşi nuanţă de alb. De regulă pantofii sunt lucraţi dintr-o plasă mai groasă pe care se coase sau lipeşte dantela, după caz. Întotdeanua mi-au plăcut modelele celor de la Bella Belle Shoes de unde puteţi comanda sau măcar să vă inspiraţi.

Pantofi de mireasa Bella Belle Shoes
$385 USD
Pantofi de mireasa dantela Mihai Albu
999,00 lei
Pantofi de mireasa sursa Badgley Mischka
$135.00 – $225.00

 

4. Sandalele din rafie

Ai nunta în grădină, la hambar sau pe plajă? Iată cea mai potrivită variantă: rafia. Cu tocul tip block, nu sunt doar în trend ci şi foarte confortabili! Atenţie însă la calitatea lucrăturii – fiind un material natural e important să fie de calitate şi bine lucrat pentru a evita orice accident.

 

Sandale Rafie Steve Maden mireasa
219.99 Lei

 

5.  Espadrilele ca variantă de schimb

Dacă totuşi pantofii viselor tale cu tocul înalt pe care ţi-ai dorit atât de mult să îi porţi la nuntă nu au fost prea prietenoşi şi ai decis la mijlocul nopţii să îi schimbi, optează ca a doua variantă pentru o pereche de espadrile în loc de balerini. Te asigur că picioarele tale vor sta foarte confortabil şi rochia va arăta în continuare fabulos, fără să fii mereu atentă să nu o calci! Ideal ar fi ca ambele perechi de încălţăminte să fie aproximativ la aceeaşi înălţime dacă ai o rochie lungă, până în pământ.

Pantofi de mireasa espadrile albe Sursa ShopBop.com
$116.25
Pantofi de mireasa espadrile albe Srsa epantofi.ro Brand Steve Madden
437,00 lei