Fashion

Trend alert: ținutele reciclate! Iată câte vedete au ales să poarte aceleași ținute la diferite evenimente

iulia.statie
September 15, 2020 10:30 AM

Atunci când Stella McCartney a ales să vorbească pe un site de socializare despre alegerea pe care Joaquin Phoenix a făcut-o, anume de a purta același costum la toate evenimentele ce au avut loc înainte de pandemie, ei bine, aceste vești au atins o coardă sensibilă.

Pe aceeasi temaTrend alert: micro-gențile! Poșetele devin din ce în ce mai mici!

Trend alert: ținutele reciclate

Poate Phoenix nu este un fashion icon, însă alegerea sa are un rol important în discuțiile recente despre protejarea mediului versus alegerile vestimentare făcute de vedete. Cum Nicole Phelps sublinia anul trecut, sezonul premierelor, petrecerilor și decernărilor de premii constituie fabricarea a zeci de look-uri speciale pentru aceste ocazii.

Totuși, starurile ce au un mare respect față de natură mereu au încercat să găsească un echilibru între fanteziile prezentate pe covorul roșu și problemele legate de lumea reală. Am observat vedete ca Emma Watson sau Rooney Mara purtând brand-uri sustenabile sau piese vintage în loc de a alege obiecte din colecțiile noi, o mișcare ce a rezultat în câteva momente extrem de minunate din lumea modei.

Totuși, cea mai ușoară alegere pentru a face o diferență este extrem de simplă: reciclarea ținutelor.

În trecut, era de așteptat ca starurile să prezinte ținute noi la fiecare apariție, dar acum, vedetele au schimbat aceste reguli. Tiffany Haddish a purtat o rochie Alexander McQueen, cumpărată pentru premiera filmului ‚Girls Trip’, de cinci ori, o mișcare ce a trezit interesul presei. „Simt că ar trebui să port ce îmi doresc, când îmi doresc, de câte ori îmi doresc”, a zis aceasta, potrivit Vogue.

Iar Haddish nu este singura. În ultima vreme, unele dintre cele mai stylish persoane din lume au ales să își recicleze  cele mai frumoase ținute prezentate pe covorul roșu. Atunci când Kim Kardashian a găsit o pereche de pantaloni vintage din colecția Tom Ford primăvară/vară 2000, s-a asigurat că nu se va despărți de ei prea curând.

Acest trend a cucerit și Familiile Regale. Kate Middleton, Meghan Markle, Regina Letizia, toate se asigură să poarte o piesă de mai multe ori.

Impactul pozitiv asupra mediului este deja cunoscut, însă mai există un lucru bun în a alege reciclarea ținutelor: aprecierea lucrurilor create de diferiți designeri. În iunie, Cate Blanchett a apărut îmbrăcată într-o rochie vintage Armani la Festivalul de Film de la Cannes. „Este ridicol, nu e așa? Este o rochie frumoasă, m-am gândit că mi-ar plăcea să o mai port.”, a zis ea. Tot ea acum a continuat să transmită un mesaj puternic despre sustenabilitate la Festivalul de Film de la Veneția, purtând piese pe care le-am mai văzut.

Tiffany Haddish

Tiffany Haddish a purtat o ținută semnată Alexander McQueen atât la premiera filmului ‘Girls Trip’ din 2017, cât și la premiile MTV Movie & TV.

 

Cate Blanchett

Cate Blanchett într-o rochie Armani la Globurile de Aur în 2014 și la Festivalul de Film de la Cannes în 2018.

 

Meghan Markle

Ducesa de Sussex într-o ținută semnată Reformation în Australia în 2019 și în Africa de Sud, 2019.

 

Kate Middleton

Kate în Alexander McQueen la gala British Academy Film Awards în februarie 2017 și la National Portrait Gala în 2019.

 

Victoria Beckham

Victoria purtând aceeași ținută a brand-ului său, Victoria Beckham, la GQ Men of the Year Awards în septembrie 2019 și la evenimentul Violet Grey x Victoria Beckham Beauty în noiembrie 2019.

 

Keira Knightley

Keira în Chanel la petrecerea Finch & Partners Pre-BAFTA în 2008 și la evenimentul Serious Fun’s London Gala în 2013.