Editor's choice

Trend: say no to comfort! 

iulia.statie
April 16, 2021 16:18 PM

Își mai amintește cineva de pantofii cu toc? Știți, acele accesorii ce ne provocau dureri imense dar alături de care am trăit o poveste de dragoste și ură și pe care niciodată nu le lăsam în dulap? Se pare că trebuie să ne scoatem cele mai frumoase perechi de încălțăminte din spatele dulapului și să învățăm din nou să ne bucurăm de viața la înălțime, căci tendințele din perioada următoare cu siguranță ne scot din zona noastră de confort.

Pe aceeasi temaCe fuste poți purta în această primăvară

La începutul pandemiei, poate că nimeni nu se aștepta la o schimbare stilistică atât de mare. Casele de modă au încercat să vină cu propuneri inedite, sau pur și simplu au reflectat cu privire la piesele ce alcătuiesc o uniformă. Între timp, brand-urile sport au câștigat atenția tuturor după ce multe persoane au fost forțate să rămână în casă și să caute puțin confort în piesele vestimentare.

Mergând mai departe, toată lumea s-a obișnuit cu relaxarea. Pantalonii skinny din denim nu au mai reprezentat o nevoie, mai ales când există atâtea creații cu un design relaxat pe piață. Ca să nu mai spunem de tocuri sau rochii diafane, ținând cont că evenimentele au lipsit cu desăvârșire din viața noastră și nu am mai avut ocazii de a purta ținute studiate.

În același timp, câteva vedete au început să încerce să schimbe această relaxare stilistică. Le avem spre exemplu pe Irina Shayk și Rihanna, ce au transformat străzile din New York, respectiv Los Angeles, în adevărate podiumuri de modă. Se pare că au avut mare dreptate, iar următoarele tendințe ne vor duce înapoi de unde am venit, anume la bucuria de a ne îmbrăca și a experimenta cu piesele.

Top-urile stil corset

Imediat cum rețelele de socializare au câștigat teren, mai multe tendințe uitate au început să se întoarcă. Oricum, în lumea modei niciodată nu trebuie să spunem niciodată, mai ales pentru faptul că trend-urile vin, pleacă și se întorc. Cu acestea fiind spuse, cele mai purtate piese din sezonul următor vor fi top-urile tip corset. Putem să spunem că totul a pornit de la serialul ‘Bridgerton’, deși acolo este cu totul o altă eră stilistică propusă, dar utilizatorii social media au asociat aceste creații cu iubitul show.

Pantalonii cu un design elegant

Apoi, cui nu i-a fost dor de o pereche de pantaloni care să nu fie sport? Ne vom putea bucura în următoarea perioadă de piese cu detalii metalice, din materiale dure, precum pielea, dar și de un design mult mai elegant, semn că este timpul să începem să ne reîntoarcem la o stilistică mult mai rafinată. Nu credem că există cineva ce nu preferă un look senzual în defavoarea unui outfit mult prea relaxat, așa că poate ne va prinde bine următoarea perioadă.

Pantofii cu toc fantezist

Trecând la accesorii, în afară de faptul că bijuteriile vor respecta mantra de more is more, pantofii cu toc fantezist tip Amina Muaddi se întorc! Chit că aceștia s-au văzut prin tendințe și anul trecut, nu a existat un loc unde ar fi putut fi purtați. Ca o paralelă, oare cum ar fi fost Carrie Bradshaw, personajul iubit din Sex and the City, în acest context pandemic? Suntem sigure că ar fi purtat pantofi cu toc și atunci când doar mergea la o plimbare, așa că putem să ne inspirăm din această idee.

Culorile tari

Culorile tari, dar și cele pastelate, vor fi peste tot în următoarele luni. Sezonul călduros vine cu o doză de speranță și optimism în ținute, iar hainele colorate poate că ne vor trezi la realitate după ce am hibernat stilistic un an întreg. Printre cele mai preferate piese se află costumele roz, semn că ne întoarcem încet spre eleganță, în timp ce păstrăm o doză puternică de clasicism. Nu te speria, nu spunem că mâine ar trebui să încerci să adaugi 5 print-uri în aceeași ținută, ci doar să încerci să experimentezi puțin cu nuanțele vesele.

Fustele mini

Mai știe cineva cum arată o fustă mini? Știm, ne-am obișnuit toți cu fustele midi, cele pe care le putem purta cu pulovere, malete, hanorace, adică absolut orice. Totuși, nu ar trebui să uităm de puterea pe care o are o asemenea piesă dintr-o lungime mai scurtă asupra noastră. Nu uita nici de piesele cu decupaje fanteziste, căci acestea vor fi un mare trend în viitoarele luni, ca urmare a reîntoarcerii senzualității.

Mânecile bufante

Urmează volumele. Credem că toată lumea și-a dat seama că mânecile bufante vor fi văzute peste tot la rochiile de vară, așa că acest trend răspunde dorinței de a ne reîntoarce spre un design feminin, delicat. În același timp, poți câștiga două tendințe în aceeași piesă dacă optezi pentru o culoare puternică. Partea bună? Pot fi introduse în mai multe look-uri, fie că îți dorești unul diafan sau vrei accente edgy.