Fashion

Trend-uri ce vor domina acest an

iulia.statie
February 3, 2021 17:39 PM

Anul trecut a venit cu multe schimbări, iar industria modei a fost foarte afectată. În perioada de izolare majoritatea persoanelor au migrat spre piese cât mai confortabile, sport, căci nu mai era nevoie de ținute atent studiate. Deși au existat multe provocări, industria a rămas în picioare și s-a adaptat. Ultimele prezentări de la Paris Fashion Week ne-au amintit de abilitatea caselor de modă de a oferi o escapadă.

Pe aceeasi temaBrand-ul Tiffany dă în judecată conglomeratul LVMH pentru anularea achiziției de 16 miliarde de dolari

Există deja câteva trend-uri ce vor domina acest an, datorită atât prezentărilor de modă, cât și unui serial ce a cucerit pe toată lumea. Ca o continuare a anului trecut, există câteva tendințe ce reprezintă total confortul, dar și câteva care ne pot ajuta să ne întoarcem la ținutele chic de altădată.

Less is more

În timp ce ne-am dat seama că simplitatea este cheia succesului, mulți creatori de modă s-au îndreptat către un design curat, minimalist. În ultimele show-uri am văzut multe reinterpretări ale pieselor clasice, dar și ținute monocrome, finisate cu accesorii. Este deja clar că vom păstra mandra de anul trecut, less is more, în timp ce investim în piese ce pot să fie integrate în orice look, au un aer clasic și o croială timeless.

Piele

Încă de când jacheta tip cămașă din piele și-a făcut apariția în moda streetstyle, toată lumea a adoptat această tendință nouăzecistă. Creatorii de modă nu au rămas indiferenți și au ales să se joace cu materialul promițător, dezvăluind cât mai multe creații de piele de efect, cum ar fi blazerele și jachetele, dar și set-uri, semn că trebuie să investim în vedetele acestui sezon din punct de vedere stilistic.

No and no

Dacă până acum știam ce nu vom purta niciodată, se pare că 2020 ne-a oferit o cu totul altă realitate. În timp ce stilul vestimentar al tuturor a fost plin de schimbări, creatorii de modă s-au inspirat din experiențele ce au avut loc în perioada de izolare, unde toți ne doream să facem noi combinații. În acest sezon, au fost aduse în fața tuturor piese ce nu se potriveau, realizând ținute nonconformiste și controversate.

All white

Inspirați de schimbarea din politică, unde Joe Biden a preluat funcția de președinte al Statelor Unite, designerii au fost îndrăgostiți de costumele albe. De la Louis Wuitton la Max Mara, aceste piese clasice și rafinate au puterea de a transforma total purtătorul. Încă de când Kamala Harris a apărut într-un costum alb, toată lumea și-a dorit să interpreteze creația în propria manieră. Partea cea mai bună? Depinzând de croială, obiectul vestimentar se potrivește la orice ocazie.

Efectul Bridgerton

Chiar înainte de lansarea acestui serial ce a devenit preferatul tuturor, toată lumea era atrasă de hainele prezentate în perioada aceea, existând o paralelă privind simplitatea de atunci și acum. Cum rochiile afișate de femeile din înalta societate au cucerit social media, mai mulți fani au investit în piese cu un design clasic, iar Maria Grazia Chiuri a venit cu o propunere asemănătoare pentru colecția Dior.