Beauty

Trend-uri de beauty de la Paris Fashion Week pentru sezonul de primăvară/vară 2021

iulia.statie
October 14, 2020 15:13 PM

În timp ce la New York și la Londra totul a fost plin de culoare, iar hainele au luat un aspect jucăuș, la fel ca și look-urile de beauty, la Paris Fashion Week am observat o schimbare de atitudine, totul fiind mult mai îndrăzneț și căpătând nuanțe edgy.

Pe aceeasi temaCei mai ciudaţi pantofi propuşi de designeri de-a lungul timpului

Între timp, am observat și elemente dramatice la Paco Rabanne, Schiaparelli și Maison Margiela, iar curentul punk își lărgește orizontul nu doar atunci când vine vorba de piese create, ci și de machiaje și coafuri. Mai mult, am putut vedea și nuanțe de suprarealism la mai multe colecții.

Smokey eyes

Machiajul cât mai întunecat și bold a fost preferința tuturor, atât la Londra, Milano, New York și Paris. Brand-urile au optat pentru un look dramatic, totuși, în același timp curat, cu influențe punk destul de pregnante. Dacă până acum se opta pentru tot ce înseamnă natural, acum vedem câteva look-uri 2 în 1, ce combină îndrăzneala cu subtilitatea.

Bretonul

Deja știm că încă din perioada de izolare, accentul a fost pus pe breton, mai multă lume optând pentru această schimbare de look, iar creatorii de modă nu au rămas indiferenți în fața acestei coafuri. Bineînțeles, am văzut mai multe variante, de la bretoane sub care nu se vedea nimic, la unele franțuzești, scurte, extrem de chic.

Accesorii de păr

De la accesoriile dramatice ale lui Yohji Yamamoto la cele delicate de la Chanel, în acest sezon se pune accentul pe înfrumusețarea podoabei capilare prin bijuterii sau mici artificii, cum ar fi clasicele fundițe, ce ne amintesc tuturor de copilărie, totuși, propuse cu un twist extrem de modern.

Masca

Mai multe brand-uri au optat pentru a propune măști alături de ținute, reamintindu-ne de realitatea pe care o trăim și de importanța pe care o are acest obiect. În stilul propriu, pentru a dezvălui puterea pe care o are moda, mai mulți designeri au ales să înfrumusețeze aceste piese cu nuanțe tari sau prin bijuterii, cum ar fi lanțurile aurii. Totuși, nu toate reprezentau o metodă practică, însă, mesajul a fost înțeles.