Beauty

Trendurile anului 2019 în machiaj

adelina.duinea
January 17, 2019 12:49 PM

Aplicat corect și adaptat trăsăturilor noastre  fizice, machiajul poate deveni o armă foarte puternică. În arta machiajului, ochii au două calități fundamentale. Prima este culoarea, iar cea de-a doua este forma. Alegerea nuanțelor potrivite irisului ne preocupă constant. De ce? Pentru că de multe ori ni se poate pune pata pe o culoarea care, din păcate, nu ne avantajează. Iată ce nuanțe ți se potrivesc în funcție de nuanța ochilor și cum să adaptezi trendurile anului 2019 în machiajul tău de zi de zi.

Cele mai cool trenduri ale anului 2019 în machiaj

Trenduri în machiaj 2019: Machiaj ochi albaștri

Acum, la modă sunt lookurile cât mai naturale. Maroul, auriul și piersica îți vor garanta un aer fresh și glowy. Dacă ești o fire mai îndrăzneață, poți opta oricând și pentru un gloss pe pleaope. Deși trendul a început în 2018, cu siguranță nu-și va pierde nici anul acesta din popularitate.

Totodată, spectaculoase sunt și eyelinerele colorate. Nici cel negru n-ar fi o idee rea, însă alege un model mai inedit pentru acel efect wow.

Citește și: Culori de păr la modă în 2019! Iată sugestiile noastre

Culorile cele mai potrivite pentru ochii albaștri sunt: griul, turcoazul, maroul, pământiul, lavanda, indigoul și piersica.

Rozurile reci, mate, dar și sidefate, argintiul și auriul sunt culori care evidențiază foarte bine irisul tău. În ceea ce privește degradeul de albastru, un smokey eyes pornind de la bleu nu este indicat pentru că acesta nu va face decât să estompeze nuanța naturală a ochilor tăi.

A post shared by פזית חורש סאיג (@pazit_horesh_saig_makeupartist) on

A post shared by Claudia Neacsu (@claudianeacsu) on

A post shared by Claudia Neacsu (@claudianeacsu) on

Trenduri în machiaj 2019: Machiaj ochi căprui

Din punctul de vedere al nuanțelor, ochii căprui sunt extrem de versatili. Așadar, rare sunt culorile nepotrivite pentru ochii căprui. Cele mai potrivite ar fi însă, movurile (purpuriu, lavandă, indigo), tonurile de maro (de la bej până la ciocolatiu), nuanțele închise de albastru, auriul și piersica (care se poate regăsi și în blush, dar mai puțin pigmentat).

Citește și: Ce unghii se poartă în 2019! Ține pasul cu tendințele

La modă în 2019 va fi și rimelul colorat, mai potrivit, ce-i drept, pentru ședințele foto.

Metalicul este, de asemenea, o alegere inspirată pentru ochii căprui. Ne referim aici la bronzul sau rozul metalic, chiar și la marourile sau la albastrul metalizat.

A post shared by ВИЗАЖИСТ.БРОВИСТ.КУРСЫ (@makeup_religion_msk) on

A post shared by ВИЗАЖИСТ.БРОВИСТ.КУРСЫ (@makeup_religion_msk) on

A post shared by פזית חורש סאיג (@pazit_horesh_saig_makeupartist) on

Trenduri în machiaj 2019: Machiaj ochi verzi

Culorile calde sunt cele mai potrivite pentru ochii verzi: tonurile roșiatice, tonurile de maro (ciocolatiul), de mov (purpuriu și prună), de roz, de gri închis până la negru cărbune, de galben (mai intens, muștar) și de portocaliu.

Pentru a-ți intensifica nuanța irisului, optează și pentru un creion de ochi colorat la baza ochiului. Potrivite ar fi albul, cremul, portocaliul sau galbenul.

Citește și: Cel mai bun fond de ten pentru ten uscat! Te scapă de orice probleme

Dacă ai ochii verzi, încearcă să eviți: verdele, argintiul metalic și tonurile ultramarine de albastru (nu se aplică și în cazul ochilor căprui verzui). Unele dintre cel mai intense machiaje smokey eyes pentru ochii verzi pot fi obținute în tonuri de maro și mov. Nuanța ochilor tăi este rece, așa că nu uita, orice variație de nuanțe calde te va avantaja.

A post shared by Ольга Томина (@tominamakeup) on

A post shared by Ольга Томина (@tominamakeup) on

A post shared by Ольга Томина (@tominamakeup) on