Fashion

Trenduri în materie de încălțăminte iarna aceasta

nicoleta.ispasescu
December 11, 2018 15:27 PM

Cum a venit iarna, cum a început panica în ceea ce privește garderoba pentru sezonul rece. Dar și încălțămintea joacă un rol important, pentru că începem să ne scoatem din cutii cele mai bune perechi de botine și cizme, care să ne țină de cald iarna asta.

Tendințele în modă vor fi întotdeauna în vizorul celor care doresc să se evidențieze în mulțime. Rolul pe care îl joacă încălțamintea într-o ținută este unul deosebit de important și considerat, atât în rândul reprezentantelor feminine, cât și a celor masculini – o carte de vizită.

Dacă anul trecut nu am avut mari noutăți în materie de încălțăminte la modă, acum designerii vin atât cu propuneri îndrăznețe, cât și variante de încălțări comode, numai bune pentru femeile care vor să nu treacă neobservate, indiferent de temperatură.

Iată care sunt încălțările în tendințe din această iarnă:

1. Bocancii Combat cu platformă

Bocancii Combat au fost, fără îndoială, unul dintre cele mai populare trenduri din toamna anului 2018, și nu vor dispărea nici iarna asta. Stilul edgy al acestor bocanci se potrivește perfect cu blugi treisferturi, pulovere oversized și chiar și cu rochii feminine.

2. Mock Croc

O altă tendință care se păstrează din toamna aceasta sunt cizmele din piele ecologică de crocodil. Sunt extrem de elegante și pot fi purtate în foarte multe combinații de culori și texturi.

3. Pene

Am tot văzut sezonul trecut pene aplicate în tot felul de moduri, dar cea mai frumoasă alegere ar fi aceste botine din satin, cu pene aplicate.

4. Toc pătrat

Un toc pătrat oferă o nuanță cool oricărei ținute, făcând din aceste botine un must-have al sezonului, mai ales dacă ești o împătimită a tocurilor.

5. Detalii arhitecturale

Au apus demult zilele în care botinele clasice cu toc înalt și pantofii stiletto au fost în topul preferințelor doamnelor și domnișoarelor. Începând cu această toamnă, tocurile cu diverse forme geometrice și care mai de care mai ciudate le-au luat locul. Și, având în vedere că acest trend este atât de unic și spectaculos, putem anticipa faptul că va rămâne o lungă perioadă de timp în zonă.

6. Sclipici

Nu există sărbători fără sclipici, și mai ales fără o pereche de tocuri cu sclipici. În timp ce o pereche de pantofi împodobiți (embellished) vă vor face să vă simțiți ca Cenușăreasa, o pereche metalică va da un efect mai subtil look-ului final.

7. Cizme încrețite

Anul acesta cizmele încrețite (slouchy boots) au revenit și sunt hotărâte să facă furori. Pentru un update modern al look-ului inspirat din anii ’90, încercați aceste cizme cu fuste sau rochii midi.