Fashion

Trenduri rochii de mireasă toamnă 2020 - Spatele Gol

Oana Nutu
April 14, 2020 23:41 PM

Despre rochiile de mireasă şi trenduri aş putea povesti continuu şi tot nu aş rămâne fără idei. Din punctul meu de vedere este creaţia supremă  şi merită toată atenţia. Există nenumărate detalii care alcătuiesc o rochie de mireasă, însă voi vorbi doar despre cele considerate la modă şi râvnite de mirese din toată lumea.

Ştiţi pozele acelea de pe Pinterest care circulă între prietene şi sunt salvate în telefon în speranţa că vor gasi pe piaţă un model asemănător? Deşi pentru un designer vestimentar e greu să admită acest lucru, există cliente cărora pur si simplu le pică cu tronc o rochie găsită pe internet şi răscolesc toată piaţa în speranţa că va găsi ceva apropiat. Ba chiar recurg, in ultima instanţă la o comandă personalizată cât mai apropiată de modelul visat. Cam aşa aş rezuma eu trendurile şi ceea ce reprezintă ele în mintea cumpărătorului.

Spatele gol – dorintă sau obsesie?

Ca designer vstimentar cu atelier de creatie am lucrat cu cliente intre 14 si 40 de ani sau peste. Indiferent de vârstă, există o atracţie fenomenală pentru rochia cu spatele gol. De aceea am reinventat-o în fiecare sezon, atât la rochiile de ocazie cât şi la cele de miresă. Este mai mult decât un trend, spatele gol este deja basic aş zice eu. Iar pe piaţa bridal a prins mai bine ca orice! La început mi s-a părut surprinzător, considerându-le pe miresele noastre ceva mai conservatoare. M-am bucurat că au ales să îmbrăţişeze un stil modern şi personal, iar curajul lor mi-a dat şi mie încredere să fiu creativă.

Rochii cu spatele gol în colecţiile bridal toamnă 2020

 

Mira Zwillinger este mereu o sursă de inspiraţie pentru miresele moderne, urbane şi cu o siluetă suplă. Spatele şi umerii goi sunt amprenta designerului care reuşeşte prin detalii couture să pună în valoare delicateţea tinerei femei. Flori 3D printate, broderii luxoase, toate cusute manual în atelierul din Tel Aviv.

 

Rochia de mireasă a fost mereu un element cheie în show-urile semnate Carolina Herrera. Sezonul acesta a ales croiuri simple, oscilând între minimalism si maximalism, umeri goi, decolteuri în formă de V şi mult iubita trenă.  Siluete aproape clasice, dar foarte elegante fac din cele 11 rochii ale colecţiei Fall 2020 un statement al modei.

Monique Lhuillier Bridal Fall 2020 Toamna 2020 trenduri rochii de mireasa spate gol oana nutu

Monique Lhuillier aduce prospeţimea unei seri de vară în grădină, cu parfumuri florale şi adieri de vânt. În mâna ei pare că materialele prin viaţă, transformate ca prin magie în rochii demne de o prinţesă.  Volum şi trene exagerate, umeri puffy, toate în pasteluri ca dintr-o pictură pe pânză. Majoritatea rochiilor din noua colecţie au umerii şi spatele la vedere.

berta fall 2020 trenduri rochii de mireasa spate gol

Brandul Berta a făcut şi continuă să facă istorie. Rochiile lor sunt probabil cele mai share-uite, like-uite pe reţelele de socializare. Reuşesc să bată record după record cu fiecare coleţie mereu catchy, cu croiuri moderne, dar şi extem de sexy de cele mai multe ori. Colecţia Napoli din această toamnă reinventează modelele lor de succes, iar elementul cheie il constituie decolteul, atât în faţă cât şi în spate.

Vera Wang a pus accent pe siluetă lăsând umerii şi spatele la vedere cu ajutorul unor bretele subţiri. Siluetele sunt sofisticate, cu accente feminine, romantice.  Ultima ei colecţie are inspiraţii florale şi este uşor neconvenţională, aşa cum casa de modă ne obişnuieşte în fiecare sezon. Mătasea naturală de un ivory strălucitor este drapată cu mare pricepere, fiind contrastată de elemente de culoare neagră incluse în rochie sau sub formă de accesorii.

VEZI  Diferenta dintre Alb şi Ivory când alegi rochia de mireasă 

Rime_Arodaky_Civil_bridal 2020 rochii mireasa 2020 trenduri spate gol

Rime Arodaky se adresează mireselor moderne care iubesc moda şi trendurile, deschise la variante, capabile să ia decizii rapide într-o epocă a vitezei. Şliţ pe picior, dantelă uşor sau deloc accesorizată, crep, mătase, tull. Simplu şi cu bun gust.

Lili Hod Spate gol trenduri toamna rochii de mireasa 2020

În nicio altă colecţie din acest sezon nu am găsit atât de multe rochii de mireasă cu spatele la vedere ca în cea a designerului Lili Hod. Din mătase sublimă, broderie sau tulle moale, creaţiile ei sunt diafane, emană pritate şi inocenţă. Nimic nu este prea mult sau prea puţin, totul pare perfect echilibrat şi în armonie.

Liz Martinez Rochii 2020 trenduri spate gol rochii de mireasa

Ce spectacol al broderiilor şi valurilor de tulle reuşeşte să realizeze Liz Martinez de fiecare dată! De origine din Israel, designerul schimbă regulile jocului prin aducerea de elemente noi de la un sezon la altul. Anul acesta s-a lăsat inspirat de nud-uri şi tonuri aurii, blush şi champaigne. Nu lipseşte broderia lucrată manual pe tulle, un trend care pare să nu se mai demodeze şi despre care vom vorbi în articolul următor. Până atunci vă invit să răsfoiţi colecţiilor designerilor de aici sau de afară pentru mai multă inspiraţie!