Living

Tuncay Ozturk vorbește despre clinica lui de recuperare medicală: "Sunt fericit făcând asta"

nicoleta.ispasescu
April 25, 2018 14:10 PM

Tuncay Ozturk (32 de ani) este fizioterapeut, specialist în recuperare medicală, de origine turcă, care a ajuns în atenția publicului în special după căsnicia pe care a avut-o cu fosta prezentatoare Tv, Andreea Marin.

Pe aceeasi temaSpune-mi ce zodie ești ca să-ți spun cum să te îmbraci! Fii fashion și simte-te confortabil

Pe Tuncay nu ne este prea des dat să îl vedem la evenimente, dar atunci când o face atrage atenția datorită stilului său șarmant.

Nu poate lucra dacă nu poartă costum!

Tuncay ne-a declarat că nu se poate concentra să lucreze dacă nu este îmbrăcat la costum. A avut chiar o experiență în care, obosit fiind, a purtat niște jeanși și ceva mai comod, dar a constatat că nu poate lucra așa: Îmi place să port costume. Mă simt foarte confortabil în ele. În tot ce fac îmi place să port mai mult costume, în jobul meu de asemenea. În timpul meu liber…jeanși. Să fiu relaxat. Dar în general sunt un tip la costum. Îmi plac costumele mai mult. Când le port mintea mea lucrează. E ca și când atunci când porți jeans sau altceva, în genul ăsta de haine nu mă pot concentra pe business-ul meu. Dar când îmi schimb hainele…Da! Acum este timpul să muncesc! De exemplu, acum câteva săptămâni, eram atât de obosit, am venit foarte târziu, la ora 4 de la clinică, m-am culcat foarte puțin și după ce m-am trezit mi-am pus niște jeanși pentru că eram foarte obosit, și nu am putut să lucrez așa, mintea mea nu funcționa. Și am zis că asta va fi ultima oară când voi purta jeanși sau ceva de genul”.

Pentru Tuncay meseria lui contează extrem de mult și îl încarcă cu energie oamenii care se întorc la el sănătoși și mulțumiti: Da. Eu l-am ales. Sunt fericit făcând asta. Aș fi putut să îmi schimb jobul, dar nu am făcut-o pentru că îmi place să ajut oamenii și acest lucru îmi dă satisfacție. Asta este important. Când văd că oamenii sunt ok, asta îmi dă satisfacție, energie pentru o zi. Nu aș putea să fac o muncă de birou, într-o clădire de birouri, unde muncești până seara târziu, nu ai nicio satisfacție. Eu am nevoie să o aud. Din acest motiv este jobul perfect”.

Clinica pe care Tuncay Ozturk a deschis-o în România în 2014 se află în zona Charles de Gaulle, din București.

„Este o clinică de recuperare. Ce facem noi acolo este recuperarea medicală, pentru tot felul de dureri, cum ar fi durerile de spate, probleme ale coloanei vertebrale, precum și reablitarea de după operații. Astfel de lucruri facem noi acolo. De asemenea ne ocupăm de tot felul de probleme de sănătate, și îi trimitem chiar în Turcia. Așa că, pentru orice tip de problemă care vine la noi încercăm să găsim o soluție, din alte țări, așa că îi examinăm, încercăm să găsim cei mai buni doctori și îi trimitem în Turcia”.

Tuncay confirmă faptul că cei mai buni doctori din lume sunt în Turcia, dar nu pentru că el este de acolo, ci pentru că au o experiență mai vastă, spune el: Nu am auzit asta, dar pot să spun că sunt foarte buni. Sunt buni pentru că este vorba despre experiență. În Turcia, și în special în Istanbul, sunt 20 de milioane de oameni, deci doctorii au foarte multă experiență. Este vorba de credibilitate. Atunci când aleg pe cineva pentru a oferi o soluție problemei de sănătate, trebuie să am încredere. Pentru că ei au încredere în mine. Caut în Austria, în alte țări. De exemplu, când verific un doctor din Austria, el face probabil 10 operații, 15 operații pe săptămână, dar în Turcia un doctor face 5-10 operații pe zi. Așa că nu poți compara experiențele. De aceea, în această industrie medicală experiența este unul dintre cele mai importante lucruri, pe lângă cunoaștere. Da, deci pot spune cu siguranță că ei sunt buni”.

Sfaturile lui Tuncay Ozturk, în ceea ce privește sănătatea noastră, este în primul rând să introducem sportul în viața noastră și să nu așteptăm ca atunci când avem o durere să treacă de la sine, ci să mergem la o examinare să vedem despre ce este vorba. Acest lucru nu numai că va atrage costuri mai mici, dar și tratarea problemelor va fi mai ușoară: Din punctul de vedere al sănătății le sugerez să facă mișcare. Ei trebuie să facă exerciții, activitate în viața lor. Și nu ar trebui să se gândească la exerciții ca la un tratament. Ei trebuie să se gândească să se mențină în viață. Așa că ar trebui să introducă activitate în viața lor. Și ar trebui să le placă ceea ce fac. Dacă nu le place ce fac ei o să se plictisească și după câteva săptămâni se vor opri. Așa că ei trebuie să facă ce le place, să introducă sportul în viața lor și nu vor avea probleme de sănătate după. Un alt lucru important, care vine către mine foarte des, e că atunci când simt durere ei trebuie să meargă la doctor imediat. Nu ar trebui să reziste durerii. Când se întâmplă lucrurl ăsta este mai greu pentru noi să îi tratăm. Ei vin cu probleme de unu sau doi ani și este greu pentru noi să îi tratăm”.