Beauty

Tunsori cu breton. Cele mai în vogă variante 

A. S.
September 6, 2019 11:07 AM

Există o mulțime de variante de tunsori cu breton. Totuși, fie că ai părul lung, mediu, ori tuns bob, o tunsoare cu breton trebuie să țină cont de forma feței tale.

 Din multitudinea de tunsori cu breton poți alege variant ideală pentru tine, în funcție de preferințe, dar și de felul cum este structurat chipul tău.

Înainte să te hotărăști și să găsești un model de breton care să fie pe placul tău, ia totuși în calcul faptul că bretonul este destul de greu de întreținut, de cele mai multe ori necesitînd îngrijire zilnică. Dintre atuurile unei tunsori cu breton este totuși faptul că acesta este o variantă excelentă de a echilibra trăsăturile feței. Te ajută să creezi efectul unui chip tânăr și să atragi atenția asupra ochilor.

În funcție de firul de păr, este bine să știi că bretonul drept, gros, te va ajuta să obții iluzia unui păr mai des, asta în cazul în care te confrunți cu un păr fin și lipsit de volum. Bretonul pe o parte este ideal dacă ai fața rotundă și vrei ca figura ta să pară mai subțire și mai alungită.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când vrei să dai curs unei tunsori cu breton este ca, potrivit specialiștilor, bretonul ar trebui scurtat dacă atinge linia sprâncenelor. De asemenea, îl poți personaliza cu o tăietură într-un unghi de 30-45 grade.

Tunsori cu breton pentru bob

Dacă vrei tunsori cu breton pentru bob este bine să știi că  bretonul francez este unul dintre cele care se pot potrivi. Bretonul francez începe de la vârful capului și continuă drept și puțin alungit până acoperă ușor linia frunții. Acest breton este potrivit pentru toate tunsorile, însă numai pentru persoanele cu părul gros și drept.

Tunsori cu breton pentru bob, foto Rihanna si Victoria Beckham
Tunsorile cu breton pentru bob

Tunsori cu breton pentru păr mediu

În cazul în care vreți tunsori pentru părul mediu și fața rotundă scopul tunsorii este de a alungi fața. Sunt perfecte tunsorile asimetrice și cele în mai multe straturi, care vor conferi volumul necesar părului vostru. Bretonul e recomandat să fie un pic filat. Capetele acestui breton ar trebui să aibă lungimi și densități diferite. Acest efect este creat atunci când firele sunt filate corect. În funcție de forma feței însă, persoanele cu păr mediu pot opta pentru orice fel de breton.

Tunsori cu breton pentru par mediu
Tunsori cu breton pentru par mediu
Femeie satena purtand tunsori cu breton
Tunsori cu breton pentru par mediu

Tunsori cu breton pentru păr lung

Bretonul va aduce imaginii prospețime și senzualitate. Dacă aveți părul lung, puteți opta pentru un breton oblic, deoarece se potrivește fetelor cu orice formă a feței și, dacă este necesar, corectează defectele. Bretonul într-o parte armonizează orice tunsoare. Alegeți o versiune mai lungă a acestui breton, ca să-l puteți ușor ascunde în spatele urechii.

Tunsori cu breton par lung- femei cu parul blond
Tunsori cu breton pentru par lung
Tunsori cu breton- Sandra Bullock si Katy Perry
Sandra Bullock si Katy Perry au optat pentru tunsori cu breton

Tunsori cu breton, în funcție de forma feței

  • Tunsori cu breton pentru fața pătrată – tunsoarea trebuie să netezească colțurile feței. Puteți opta pentru o tunsoare cascadă cu un breton oblic.
  • Tunsori cu breton pentru fața triunghiulară – se recomandă extinderea vizuală a părții inferioare a feței, pentru a obține echilibrul proporțiilor. Este recomandat să alegeți tunsori în scări și breton filat.
  • Tunsori cu breton pentru față ovală – sunt recomandate tunsorile în scări, graduale, deoarece acestea vor crea proporția perfectă a feței. Totuși, fața ovală este cea mai versatile din punct de vedere al tunsorilor, așa că, cu ajutorul unui specialist, poți încerca aproape orice fel de breton
  • Tunsori cu breton pentru fața rotundă – scopul unei tunsori pentru fața rotundă este de a alungi fața și, totodată, de a o micșora vizual. Sunt perfecte tunsorile asimetrice și cele în mai multe straturi, care vor conferi volumul necesar părului vostru. Bretonul e recomandat să fie un pic filat.
  • Tunsori cu breton pentru fața în formă de inimă – se recomandă alegerea tunsorilor clasice pentru părul lung, asociate cu bretonul oblic.

Citește și: TUNSORI LA MODĂ ÎN 2019! CELE MAI AVANTAJOASE IDEI