Beauty

Tunsori pentru păr mediu la modă în 2019

adelina.duinea
March 21, 2019 16:35 PM

În materie de hairstyling, anul 2019 nu va fi unul revoluționar. Coafurile și tunsorile la modă vor fi, de fapt, reinterpretări ale clasicului breton sau bob. Tendinţele în materie de culoare sunt blondurile calde, nuanţele formate dintr-un amestec de bej, maro şi auriu, nuanţele pământii şi revenirea nuanţei de roşu-portocaliu.

Tunsori pentru păr mediu la modă în 2019

După cum spuneam, în materie de tunsori, 2019 nu surprinde cu nimic. Nu sunt în vogă tunsorile ieșite din comun, coafurile extravagante sau culorile țipătoare. Accentul cade pe tunsorile simple, elegante și pe culorile naturale. Mai mult decât atât, în 2019, vedete sunt tunsorile scurte sau de lungime medie, ușor de coafat și îngrijit.

Citește și: Coafuri pentru păr scurt la modă în 2019

Tunsori pentru păr mediu 2019: Tunsoare dreaptă

Lungi sau scurte, tunsorile drepte avantajează în mod deosebit persoanele cu firul de păr subțire. Conferă densitate și volum la vârfuri, fiind o alegere perfectă pentru doamnele și domnișoarele cu părul mai rar. Pentru a-ți scoate coafura din anonimat, îmbină o culoare ieșită din comun, un roz pudrat sau chiar lila, cu o tunsoare „clasică”. Rezultatul va fi spectaculos!

Tunsori pentru păr mediu 2019: Tunsoare în scări

Tunsoarea în scări avantajează mai ales persoanele cu părul des. Oferă fluiditate, strălucire și eleganță. Pentru acel efect „wow”, alege să-ți colorezi vârfurile într-o nuanță mai deschisă decât cea a rădăcinilor, astfel vei obține profunzime și densitate.

Citește și: Iată tendințele anului 2019 în materie de hairstyling

Tunsori pentru păr mediu 2019: Tunsoare cu breton

Destul de greu de întreținut, bretonul revine totuși în forță în 2019. Adesea incomod, bretonul are un mare defect: nu avantajează pe oricine. Atenție! Dacă ai fruntea îngustă, evită-l cu orice preț. Dacă dimpotrivă, ai fruntea ceva mai lată, dă-i o șansă. S-ar putea să-ți placă! Mai scurt sau mai lung, într-o parte sau pe întreaga frunte, bretonul îți va îndulci trăsăturile feței.

Tunsori pentru păr mediu 2019: Tunsoare bob lung

Considerată neadecvată la sfârșitul secolului al XIX-lea, tunsoarea bob câștigă admirație și apreciere începând cu anul 1920. După anul 1930 își pierde din admiratori, revenind în două valuri, o dată în 1960, iar mai târziu în anii 2000. Chiar și în 2019, tunsoarea bob încă atrage multe dintre celebritățile de la Hollywood. Este ușor de întreținut, rapid de coafat și flatează doamnele și domnișoarele cu forma feței alungita, pătrată sau dreptunghiulară.

Citește și: Beneficiile uleiului de cocos pentru păr

Cum să obții un păr strălcitor în 3 pași simpli

Pasul 1: Oțet de mere! 

Amestecă oțetul de mere cu apă și aplică-l pe păr după ce l-ai spălat o dată cu șampon. Așteaptă 5-10 minute și spală din nou!

Pasul 2: Balsam pentru strălucire!

Nu ai nevoie de cantități industriale de balsam pentru un păr luminos. Ai grijă când îl alegi! Orientează-te către cele care precizează că oferă strălucire.

Pasul 3: Ulei, ulei, ulei! De cocos (nu în exces!), argan, măsline (DOAR înainte de spălare)

Uleiurile sunt benefice atât înainte, cât și după spălare. Poți combina uleiul de măsline cu cel de cocos înainte de curățare și să-l folosești pe cel de argan imediat după spălare.