Beauty

Tunsori pentru păr scurt și față rotundă. Cele mai cool modele de la vedete

A. S.
October 5, 2019 12:26 PM

Tunsori păr scurt față rotundă. O tunsoare nouă și un look proaspăt pot fi mereu o sursă de energie și bună dispoziție. Iar tunsorile scurte, dacă sunt alese corespunzător, pot da un aer fresh și tineresc. 

Atunci când cauți tunsori pentru păr scurt și fața rotundă, trebuie să iei în calcul câteva lucruri. O față rotundă trebuie să fie mereu bine încadrată și părul să fie cu ușor volum. Atenție, volumul părului în cazul în unei fețe rotunde nu trebuie să fie niciodată în laterale.

Tunsorile inegale, în trepte, scurte, sunt cele mai potrivite pentru fețele rotunde, pentru că echilibrează chipul, proporțiile, și dau un touch fresh. Nu confunda totuși părul drept cu cel lipit de cap. El trebuie să aibă în continuare volum, mai ales în creștet și în zona urechilor.

 

Tunsori par scurt față rotunda. Hayden Panettiere
Tunsori par scurt față rotunda. Hayden Panettiere

 

Stiliștii susțin că pentru fața rotundă se recomandă o lungime a părului sub linia maxilarului și un breton scurt, pentru a echilibra trăsăturile și pentru a crea înălțime. Totuși, dacă alegi tunsori scurte pentru fața rotundă, trebuie să ții cont de câteva lucruri.

 

Jennifer Lawrence - Tunsori față rotundă
Jennifer Lawrence – Tunsori față rotundă

Tunsori păr scurt față rotundă. Bob scurt

Cea mai răspândită variantă de tunsoare și coafură pentru față rotundă este bobul scurt, sub diverse forme de styling. Bobul franjurat, cu un volum uniform, poate o idee mai accentuat în creștet, va încadra de minune o față rotundă.

Dacă vrei tunsori cu breton pentru bob este bine să știi că  bretonul francez este unul dintre cele care se pot potrivi. Bretonul francez începe de la vârful capului și continuă drept și puțin alungit până acoperă ușor linia frunții. Acest breton este potrivit pentru toate tunsorile, însă numai pentru persoanele cu părul gros și drept.

Tunsori păr scurt față rotundă. Bretonul

Pentru persoanele cu o față rotundă cea mai potrivită tunsoare este una care să le contureze și să le alungească față. Poți încerca tunsori cu breton, dar nu cu unul clasic, ci asimetric, care să le aducă unghiuri pe față lor perfect rotundă.

Tunsori păr scurt față rotundă. Bucle

Atenție la bucle! Nu este recomandat să îți faci bucle dacă ai o față rotundă, întrucât ele pot da volum pe orizontală, și vei părea cu față și mai “pufoasă”. Pentru un look răvășit, încearcă de fiecare dată franjurarea vârfurilor, nu bulce ample.

 

Tunsori păr scurt. Pixie Gedof
Tunsori păr scurt. Pixie Gedof

 

 

Volumul este foarte important atunci când ai fața rotundă. Așadar, ia-o drept exemplu pe Jennifer Hudson care a ales o tunsoare scurtă, dar cu mult volum în creșter. Bretonul nu trebuie să stea neapărat pe frunte. Ba dimpotrivă, ridicat așa va alungi fața.

 

Tunsori păr scurt față rotundă Jennifer Hudson
Tunsori păr scurt față rotundă Jennifer Hudson

 

 

Același principiu l-a aplicat și Pamela Anderson atunci când a ales coafura ușor rebelă pentru fața rotundă.

 

Tunsori păr scurt față rotundă Pamela Anderson
Tunsori păr scurt față rotundă Pamela Anderson

 

Indiferent că ai fața rotundă, pătrată sau ovală, este foarte important ca tunsorile alese să fie potrivite stilului tău și să-ți dea încredere. Și, nu în ultimul rând, un păr sănătos este întotdeuna un accesoriu de nădejde, indiferent de tunsorile la modă sau coafura aleasă.

Citește și: TUNSORI PENTRU PĂR MEDIU