Beauty

Uleiul de cocos și beneficiile lui pentru păr

A. S.
September 23, 2019 11:35 AM

Ulei de cocos și beneficii pentru păr. Uleiul de cocos este utilizat frecvent în cosmsetică, atât pentru păr, cât și pentru piele. Iată care care sunt beneficiile acestuia și cum poate fi folosit în măști făcute, cu ușurință, acasă

Îngrijirea părului cu ulei de cocos este recomandată datorită multelor beneficii și proprietăți pe care acesta le are. Acizii din componența uleiului de cocos sunt foarte nutritivi, iar proteinele ajută la prevenirea căderii părului. În plus, oferă strălucirea naturală părului, atât în cazul unui păr vopsit și deteriorat, cât și în cazul celui natural.

Ulei de cocos beneficii păr deteriorat

Beneficiile uleiului de cocos în cazul părului deteriorat:

  • Uleiul de cocos ajută la regenerarea vârfurilor de păr despicate dar și la îmbunătățirea calității părului, prevenind ruperea firelor din cauza perierii.
  • Ajută la descâlcirea mai ușoară a părului. În acest caz, trebuie să folosești uleiul de cocos pe părul umed, după ce l-ai lăsat minimum zece minute să usuce în prosop.
  • De asemenea, uleiul de cocos hidratează părul lăsându-l moale și puternic.

Mască cu ulei de cocos pentru păr deteriorat

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de cocos
  • O linguriță de ulei de ricin
  • O fiolă de vitamina A

Mod de folosire:

Uleiul de cocos (pe care l-ai încălzit ușor în cuptorul cu microunde, pentru a deveni lichid) se amestecă cu restul ingredientelor și se pune pe toată lungimea firului de păr. Îți acoperi capul cu un prosop sau cu o eșarfă și lași să acționeze vreo 2-3 ore. Pentru a elimina uleiul din păr trebuie să îl speli ca de obicei, cu șampon. Este posibil, ca în acest caz, să fie nevoie să îl șamponezi de 2-3 ori.

Ulei de cocos beneficii păr cu mătreață

Pe lângă faptul că stimulează creșterea părului, uleiul de cocos este benefic în diminuarea și chiar eliminarea mătrețiii. Prin proprietățile antimicrobiene și antibacteriene, uleiul de cocos previne uscarea scalpului și apariția mătreții.

Mască împotriva mătreții cu lămâie și ulei de cocos

În combinație cu uleiul de cocos, lămâia, care conține vitamina C, reglează sebumul și deblochează foliculii.

Se folosesc 4 linguri ulei de cocoș lichid și 1 lingură zeamă de lămâie.

Se amestecă uleiul de cocos cu zeama de lămâie, într-un bol, și se aplică masca pe scalp. Se lasă 15-20 de minute, apoi se spală părul ca în mod obișnuit.

Ulei de cocos beneficii păr. Foto nuca de cocos, ulei de cocos si perie de par
Mastile cu ulei de cocos au beneficii nebanuite pentru par

Ulei de cocos pentru părul rebel

Lipsa hidratării părului duce la despicarea acestuia. Firele de păr deshidrtate au tendința să fie rebele și greu de coafat. Cu o mască de netezore și hidratare, această problemă poate fi rezolvată.

Mască cu ulei de cocos și Vitamina E

Amestecă 1 lingură ulei de cocos lichid și o jumătate de linguriță de Vitamina e uleioasă. Aplică masca pe păr și pe scalp, masând bine; acoperă părul cu un prosop, așteaptă 40 de minute, apoi spăla-te pe cap.

La ce să fii atentă când folosești ulei de cocos pentru păr

Nu da cu ulei de cocos pe scalpul iritat

Poate avea beneficii antifungice, în cazul celor cu mătreață, dar poate să și irite pielea capului atunci când aceasta este sensibilă. În aceste cazuri,  este mai bine să îl aplici pe păr și nu pe piele.

Mai întâi testează uleiul de cocos

Nu folosi o cantitate mare de ulei de la început. Întotdeauna este bine să folosești doar pe o șuviță inițial, ca doar mai apoi, dacă se comportă bine, să folosești o cantitate mai mare, pe tot părul.

Citește și: TIPS & TRICKS: CINCI INGREDIENTE DE ADĂUGAT ÎN ȘAMPONUL TĂU PENTRU A-ȚI ACCELERA CREȘTEREA