Beauty

Unghii galbene? Tratamente care te ajută să ai mâini îngrijite

A. S.
September 11, 2019 15:40 PM

Unghii galbene. Aceasta este problema cu care se confruntă foarte multe persoane. Dincolo de considerentele estetice, este important de știut că îngălbenirea unghiilor poate fi consecința anumitor afecțiuni, unele minore, altele mai grave. 

Unghiile galbene, fie că vorbim de cele de la mâini sau cele de la picioare, pot fi o adevărată problemă și este bine să știm cauza. Dacă în cazul unghiilor de la picioare, cele mai frecvente cauze pot fi legate de ojă sau o anumită micoză, în cazul mâinilor motivele îngălbenirii unghiilor pot fi mai multe.

Ce probleme de sănătate ascund unghiile galbene

De cele mai multe ori, unghiile se îngălbenesc din cauza ojei care conține coloranți puternici. Păstrată mult timp pe unghii, aceasta colorează suprafața acestora. De aceea, ideal este ca înainte să folosiți oja, să aplicați o bază protectoare. Dacă unghiile au fost deteriorate de contactul temporar cu diverse substanţe, partea de unghie care creşte trebuie să fie sănatoasă şi să aibă o coloraţie normală şi clară. Dacă însă unghiile continuă să crească din rădăcină galbene, s-ar putea să suferiţi de o boală internă sau să aveţi o infecţie micotică sau bacteriană.

O altă cauză comună a îngălbenirii unghiilor este infecţia fungică. Există mai multe tipuri de ciuperci,care pot afecta unghiile şi le pot îngălbeni. Cel mai bine este să mergi la un dermatolog. Doar el îţi poate recomanda tratamentul adecvat. În lipsa tratamentului, infecţia tinde însă să se agraveze, extinzându-se la toate unghiile şi la ţesuturile  apropiate unghiei. Tratamentul în stadii incipiente este recomandat, deoarece creşte şansa eradicării infecţiei. Mai rar, unghiile galbene pot fi semne ale unor afecţiuni mai grave precum boli ale tiroidei, diabet sau psoriazis.

De asemenea, deficitul de vitamine sau minerale (în principal fier sau zinc) poate cauza modificări de coloraţie ale unghiilor, iar introducerea unui supliment de multivitamine şi multiminerale poate rezolva problema.

Unghii galbene de la fumat

Unghiile se îngălbenesc şi din cauza gudronului şi a nicotinei din ţigări. Dincolo de problemele de sănătate cauzate de fumat,acest obicei are un impact mare şi asupra unghiilor, colorându-le în galben și chiar maroniu. Bineînțeles că, în acest caz, cel mai bun remediu pentru sănătatea unghiilor și a întregului organism este renunţarea la fumat.

Remedii pentru unghiile galbene

Tratament din comerț pentru unghiile galbene

Există numeroase tratamente pentru unghiile galbene pe care le poți găsi în magazinele de specialitate. După ce ai lăsat măcar câteva zile unghiile să respire fără nicio substanță pe ele, aplică înainte de a-ți da cu ojă aceste tratamente ca bază și, astfel, vei evita îngălbenirea lor.

Tratament unghii galbene cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este bun pentru ten, în casă și în bucătărie, dar funcționează și în cazul dinților și al unghiilor. Pune 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă cât să se formeze o pastă şi ţine unghiile în aceasta timpd e câteva minute. Dacă ai încercat manevra cu petele de pe haine şi ai reuşit să scapi de ele, cu siguranţă vei avea aceleşi rezultate şi cu unghiile galbene.

Tratament unghii galbene cu suc de lămâie

Taie o lămâie în două şi bagă unghiile înăuntru. Acidul citric are proprietatea de a îndepărta petele de pe unghii ca prin minune. Abia după ce ai folosit un astfel de tratament poți opta pentru o manichiură french, de exemplu, sau pentru un lac transparent, fără a-ți mai face griji din cauza culorii unghiilor.

Oja de calitate

Pentru a evita îngălbenirea unghiilor din cauza ojei, este recomandat să investiți întotdeauna într-o ojă de calitate. Este adevărat că prețul acesteia poate fi, de multe ori, chiar și de până la 10 ori mai mare, însă, pe termen mediu și lung, veți investi în sănătatea unghiilor și veți economisi banii dați pe tratamentele pentru refacerea acestora.

Citește și: MODELE UNGHII 2019 PENTRU TOAMNĂ. CELE MAI NOI IDEI