Ups!

Ups! Se simte un aer western de la Dior spre Stradivarius

Verdict.ro
December 20, 2018 15:22 PM

Putere feminină ar putea fi declarația designer-ului Maria Grazia Chiuri pentru Dior.  Aceasta propune în colecțiile Dior, de când a preluat frâiele design-ului pentru celebra casă de modă, o serie de repere istorice și figuri marcante pentru a sublinia importanța feminității .

Așadar, pentru colecția Resort 2019, Maria Grazia Chiuri și-a găsit inspirația în costumele tradiționale ale călărețelor escaramuza, din Mexic. Acestea, compuse din jachete perfect cambrate, cu peplum, suprapuse unor fuste lungi extrem de ample, reprezintă look-ul new age al anilor 20.

Pentru Resort 2019, Dior propune ținute cu inspirație rodeo, western, puternice, dar extrem de feminine reliefate, de exemplu, de juxtapunerea bocancilor din piele cu fustele ample din tul fin. Un trend pe care îl simțim din ce în ce mai apropiat în ultima perioadă, influențele de tip cowboy făcându-și apariția de câteva sezoane.

Ei bine, noua colecție Stradivarius, denumită chiar Rodeo, beneficiază cel mai probabil de aceeași inspirație, unul din look-urile propuse fiind aproape identic cu unul din cele propuse de Dior. Vorbim despre o ținută all black, compusă dintr-o fustă midi plisată, un sacou negru cu talie evidențiată ( în cazul Stradivarius un palton), o cămașă albă și o pereche de ghete negre cu șiret, stil bocanci.

Spune și de această dată….Uuups! pentru Stradivarius!