Și designerii români copiază

Mihail Tamba
May 7, 2018
May 7, 2018

Dacă ați crezut că în „Ups!” vom vorbi doar despre branduri străine care au copiat, atunci acest articol vă va surprinde. Și asta pentru că nu doar la label-urile cu o cifră de afaceri mare copiază unele de la altfele, ci și la nivel local găsim exemple de designeri care s-au inspirat.

Unii preiau doar câteva detalii, alții un model pe care îl readaptează, iar alții… pur și simplu reproduc o piesă 1/1.

Concurența e destul de mare, România este o țară cu o istorie insignifiantă când vine vorba despre modă, și asta i-a făcut pe unii să creadă că vor reuși să păcălească publicul dacă vor copia piese iconice ale designerilor renumiți.

Un caz care nu are nevoie de o analiză prea complexă este cel al sacoului cu mânecă aplicată, din colecția curentă a Mihaelei Gherlan. Dacă dăm un simplu scroll pe Instagram, vom găsi un model identic la Ann Demeulemeester, lansat în decembrie 2017, pentru primăvară-vară 2018.

Este important să încurajăm talentele locale, oamenii creativi de la noi, cu condiția ca ei să creeze, nu să copieze.

Ups!


Share

Asemănătoare

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Verdict are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !