Living

Utilizarea neobișnuită a bicarbonatului de sodiu. E practică și curată!

raluca.oprea
February 6, 2020 10:00 AM

Bicarbonatul de sodiu are nenumărate proprietăţi şi este considerat un element miraculos în gospodărie, având foarte multe utilizări.

Puţină lume ştie că bicarbonatul de sodiu este un excelent antibacterian şi că are şi proprietăţi astringente. Acest lucru îl face să fie un excelent produs de curăţare şi poate ajuta şi la albirea hainelor. De altfel, el a fost folosit în vremurile trecute în gospodării, iar rezultatele au fost de excepţie.

Bicarbonatul de sodiu, excelent pentru albirea hainelor

Mai multe gospodine au utilizat acest ingredient la eliminarea petelor persistente de pe haine şi toate spun că acest lucru a funcţionat. De asemenea, atunci când este combinat cu detergent, bicarbonatul are capacitatea de reda hainelor albe strălucirea de altădată, eliminând nuanţa gălbuie pe care acestea o capătă de-a lungul timpului, din cauza uzurii.

Mai mult decât atât, bicarbonatul de sodiu este capabil să neutralizeze mirosurile neplăcute, aşa că este benefic în cazul în care ai haine cu un miros care vrei să dispară.

Nu trebuie să îţi faci griji în ceea ce priveşte utilizarea bicarbonatului de sodiu în maşina de spălat. Acesta nu dăunează în niciun fel aparatului, ba mai mult, echilibrează şi pH-ul din apa maşinii de spălat.

Cum să elimini mirosul neplăcut al hainelor şi prosoapelor cu bicarbonat de sodiu

Un truc la care poţi folosi bicarbonatul de sodiu este la curăţarea profundă a prosoapelor. De multe ori, acestea capătă un miros extrem de neplăcut care nu mai poate fi scos nici cu cele mai scumpe mărci de detergent.

De asemenea, unele din ele pot prinde mucegai din cauza umidităţii, lucru care dăunează grav sănătăţii.

Aici, bicarbonatul de sodiu vine în ajutor. Ai nevoie de circa 200 g de bicarbonat (aproximativ o cană) şi de minim 4 litri de apă caldă (în funcţie de câte prosoape vrei să speli).

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa într-un ligean şi lasă peste noapte prosoapele acolo. Dimineaţa, scoate-le din lighean şi bagă-le la spălat în maşină. Selectează o temperatură mai ridicată şi vei vedea la finalul ciclului de spălare că mirosul a dispărut.

Un alt truc legat de eliminarea mirosurilor neplăcute şi bircarbonatul de sodiu implică şi folosirea oţetului. Atunci când speli multe rufe deodată, poţi adăuga o cană întreagă de bicarbonat în maşina de splălat.

Totodată, dacă vrei să intensifică efectul de dezodorizant, mai poţi adăuga şi o cană de oţet alb, iar mirosurile care te deranjau vor dispărea cu siguranţă.