Ups!

Uups! Balenciaga vs. H&M!

Verdict.ro
January 4, 2019 22:43 PM

Cum știi când o piesă vestimentară are un real succes? Cel mai probabil atunci când este replicată, mai mult sau mai puțin fidel (uneori identic) de către alte branduri. Este și cazul acestui pulover Balenciaga, al cărui preț este de nu mai puțin de 1,180 $. Vorbim despre un sweater supradimensionat negru, cu logo-ul faimosului brand imprimat pe toată suprafața, pe alb.

Un model aparent banal, care ne aduce inevitabil aminte de perioada anilor 2000, când logo mania era în floare. Ei bine, acest trend a revenit puternic în ultimul an, iar majoritatea brandurilor high-end au renunțat, parțial, la discreție, propunându-ne piese extrem de recognoscibile, având logo-ul sau monograma brandului imprimat în abundență.

Cum aproape orice piesă scoasă de Balenciaga în ultima perioadă a devenit rapid un ”fashion crush”, nu este de mirare că puloverul în cauză are tot felul de variante similare pe care le găsim la brandurile mass-market. La H&M de exemplu vei găsi un hanorac care pare identic de la o oarecare distanță. Dacă modelul respectă întocmai cromatica, cei de la H&M au încercat să se distanțeze de modelul original prin scrisul diferit imprimat pe sweater.

Cu toate acestea, merită un Uups detașat!