Ups!

Uups! Celine vs. Phillip Lim

Verdict.ro
July 16, 2019 16:34 PM

Pentru cei care sunt încă nostalgici după creațiile lui Phoebe Philo pentru Celine, deschidem puțin cufărul cu amintiri și le oferim o mostră din colecția Celine de primăvară/vară 2015. In contrapartidă, un look aparținând colecției Resort 2020 a lui Phillip Lim.

Uups! Celine vs. Phillip Lim

Intre 2008 și 2018, Phoebe Philo a fost designerul Celine, creând pentru celebra marcă, haine emblematice, la limita dintre minimalism, feminism și artă. Printre creațiile sale, dinspre sfârșitul carierei alături de celebrul brand francez, se regăsește și rochia din imagine, o tunică fără mâneci cu imprimeu floral, accesorizată cu două petice negre, cusute cu ață albă, vizibilă.

Nu departe de aceasta, la 5 ani distanță mai exact, se află cea de-a două piesă pe care o prezentăm azi, o rochie semnată Phillip Lim, din colecția Resort 2020.

Este vorba despre o rochie fără mâneci – prima similitudine, cu imprimeu – a doua similitudine, deși nu atât de evidentă, cu două petice de material negru cusute asimetric pe rochie – cea de-a treia și cea mai evidentă asemănare.

Deși imprimeul este diferit, cromatic ușor schimbată și lungimea este în mod clar diferită, pare la fel de evidentă sursa de inspirație și prin urmare, declarăm ”Uups!”.