Ups!

Uups! Cristina Săvulescu vs. Loewe

iulia.statie
July 5, 2020 16:49 PM

Recent, am văzut o piesă la Loewe extrem de interesantă. Pe lângă faptul că prezintă un concept inedit, ne-a oferit și materialul pentru un nou ”Uups!”, căci am văzut o creație similară chiar pe plan local!

Uups! Cristina Săvulescu vs. Loewe

Atunci când vine vorba de piesele vestimentare, Loewe are o traiectorie cel puțin spumoasă, plină de design-uri atipice, decupaje fanteziste, print-uri jucăușe, un lux clasic ce se combină cu un stil futurist. Fiind cea mai veche casă de modă de lux, Loewe s-a remarcat prin stilul feminin și detaliile spectaculoase ce pun accent pe cultură și artă contemporană, așa că nu este de mirare că orice piesă pe care acest brand o prezintă este imediat adorată de vedete și trendsetteri.

Acum, o anumită creație ne-a atras atenția, anume o rochie tricotată, din lână, perfectă pentru sezonul răcoros. În afară de clasicismul pe care îl oferă, piesa are un accesoriu statement, un colier din perle întrerupt, sugerând un accesoriu rupt ce continuă tot pe creație. Ideea este una de efect, dar nu originală.

În colecția de primăvară/vară 2018, brand-ul românesc Cristina Săvulescu dezvăluia o creație ingenioasă, numită ‘Oops, I broke my pearl necklace’, construită pe același concept. Brand-ul ne-a obișnuit cu rochii cu tentă couture, modele atipice din dantelă, cum este cazul și aici, aplicații din pene sau franjuri, creații ce se joacă cu note masculine și feminine și o doză de glamour, așa că nu ne surprinde piesa inedită venită cu această idee de continuitate, cu un guler din dantelă. Materialul folosit a fost unul ușor, oferind rochiei nota de senzualitate și glamour.

Iată că la doi ani distanță, un brand de peste hotare recrează look-ul semnat Cristina Săvulescu și îl integrează în colecția 2020! Nu este prima oară când se întâmplă ca o casă de modă să copieze un brand românesc, observând acest lucru și la Louis Vuitton și Y Project.

Uups!