Ups!

Uups! JW Anderson vs. Christopher Esber

iulia.statie
April 15, 2021 16:02 PM

Nu putem să spunem că anumite tendințe, piese sau detalii ce sunt adorate de toată lumea într-un anumit sezon nu se vor mai întoarce niciodată. Cum pandemia a dat peste cap industria modei, se pare că trend-uri puternice sunt în atenția tuturor, așa că de data aceasta am observat două creații asemănătoare, direct de pe podiumurile de modă!

Uups! JW Anderson vs. Christopher Esber

Dacă am învățat ceva de-a lungul timpului de la industria modei, este ca niciodată să nu spunem niciodată. De data aceasta, doi titani din lumea plină de glamour, anume JW Anderson și Christopher Esber, au prezentat creații asemănătoare la doar un an diferență. Să fie o simplă coincidență sau să se fi inspirat puțin? Uups!

Pentru colecția de primăvară 2020, JW Anderson venea cu unele propuneri interesante, așa cum ne-a obișnuit. Afinitatea designerului ce stă la cârma casei de modă pentru tricot, deux piece-uri, detalii și decupaje fanteziste, dar și piese clasice reinterpretate este deja cunoscută, așa că nu mare le-a fost mirarea tuturor atunci când a venit cu anumite accesorii plasate chiar pe bustul modelelor.

Pentru cine a văzut Mean Girls, aceste detalii au amintit de momentul în care personajul principal, Regina George, își tăia tricoul, iar apoi, persoanele ce au crescut cu acest film faimos au încercat să reinterpreteze decizia ei stilistică ani în șir. Revenind de la paralela noastră nostalgică, aceste șnururi dintr-un material dur, în formă de infinit, au fost văzute peste tot în colecția menționată mai sus.

După ce pandemia ne-a schimbat viețile tuturor, am văzut creatori de modă reinterpretând piese celebre, căutând inspirație, dar și încercând să se potrivească cu aceste schimbări tumultoase. Pentru colecția de toamnă 2021, Christopher Esber a adus în față un alt deux piece, unit printr-un accesoriu inedit. Nu ne miră neapărat alegerea design-ului, căci aceste costume reinterpretate au tot fost văzute în ultimele luni la celebrități, dar parcă am mai văzut acest artificiu undeva.

Unde anume? Chiar la JW Anderson, doar că acesta s-a folosit de aceste detalii pe orizontală, iar Christopher Ebser pe verticală, însă asemănarea dintre elemente nu poate fi trecută cu vederea de nimeni, mai ales pentru că au fost folosite în creații cu decupaje fanteziste. Uups!