Ups!

Uups! Louis Vuitton vs. Fendi

iulia.statie
October 11, 2020 17:10 PM

Cum ne putem bucura în sfârșit de noile colecții pentru sezonul de primăvară/vară 2021, ideile designerilor pentru prezentări ne aduc din nou o speranță cu privire la normalitatea pe care o știam, punând în scenă diferite spectacole de modă, unele transformate în experiențe digitale, altele cu un public restrâns. De data aceasta, prezentarea Fendi ne-a oferit materialul pentru un nou Uups!, căci un accesoriu cu siguranță l-am mai văzut pe undeva.

Uups! Louis Vuitton vs. Fendi

La fel ca și la alte case de modă faimoase, domeniul accesoriilor este locul de joacă al brand-ului Louis Vuitton. Pe când lucra ca și director creativ la acest brand, Marc Jacobs a adus multe ținute elegante, cu un twist extravagant, depărtându-se puțin de stilul jucăuș și colorat pe care îl cunoaștem astăzi. În 2012, pentru colecția de primăvară/vară, puteam observa o anumită geantă cu decupaje în formă de romb, ce, în special în România, ne amintea de momente trecute. Dacă nu mai ține minte cineva cum arătau gențile în care se puneau sticlele de lapte altădată, ei bine, le puteți vedea aici.

Pe atunci, probabil alegerea designerului nu era surprinzătoare, căci creatorii de modă găsesc inspirație în absolut orice înseamnă cultură, timp sau personaje faimoase. Marc Jacobs nu este nici primul, nici ultimul designer ce se inspiră din piese inedite din trecut, aducând în fața publicului creații cu un twist modern.

Totuși, Louis Vuitton nu este singurul brand ce a simțit o atracție față de tipul acesta de geantă. Pentru colecția de primăvară/vară 2021, Fendi s-a gândit la ținute monocrome, atinse delicat de piese în culori pastelate, pentru a sărbători eleganța și simplitatea. Look-urile delicate au fost accentuate de broderie inedită, iar penele au fost și ele folosite pentru a pune accent pe feminitate. Totuși, am putut observa și o adevărată antiteză vestimentară, fiind prezente și twist-uri grunge.

Una dintre ținutele prezentate la colecție ne-a atras atenția, fiind exact geanta pe care o prezenta Louis Vuitton în 2012, readusă pe podium acum, 8 ani mai târziu. Uups!