Ups!

Uups! Olivier Theyskens vs. Jean Paul Gaultier

Verdict.ro
May 14, 2019 12:45 PM

Sunt ținute care seamănă parțial, altele care au o idee în comun, ținute ce par inspirate de același motiv și ținute copiate la indigo. De data aceasta, avem de-a face cu două ținute ce pot fi deosebite cu greu și asta pentru că sunt aproape identice. O propunere Olivier Theyskens vs. Jean Paul Gaultier, aparținând unor colecții de la sfârșitul anilor 90 respectiv 2003.

Uups! Olivier Theyskens vs. Jean Paul Gaultier

Despre ce vorbim mai exact? In prima imagine este o creație aparținând designer-ului belgian, Olivier Theyskens, din prima sa colecție prezentată la Paris, pentru sezonul de toamnă 2018. O colecție dramatică, emoționantă, menită să sublinieze fragilitatea emoțiilor umane. Este și motivul pentru care designerul a creat această salopetă second skin, nude, pe care putem vedea imprimate ”vene și inima”, asemeni unei lecții de anatomie.

De cealaltă parte, avem o creație Jean Paul Gaultier din colecția couture de toamnă 2003. Iată că, la 5 ani distanță, designerul francez imagina o colecție futuristă, în care modelele par desprinse dintr-o armată de roboți. Cu toate acestea, ținutele erau extrem de purtabile și în afara podiumului, în afara unor salopete lungi, tip second skin. Sună cunoscut? Ei bine, în această colecție JP Gaultier regăsim o salopetă aproape identică cu cea a lui Olivier Theyskens. O copie 1 la 1 în care doar detaliile texturale fac diferența.

Ups!