Ups!

Uups! Pantofi vintage şi şosete, reţeta de succes pentru Burberry şi Gucci!

Verdict.ro
January 26, 2020 18:49 PM

Ceva din cele două imagini ne aduce aminte de copilărie, cu precădere de ţinutele copiilor de pe vremuri. Pantofii decupaţi, cu baretă în T, alături de şosete, i-au inspirat pe designerii a două branduri celebre: Riccardo Tisci pentru  Burberry şi Alessandro Michele pentru Gucci.

Uups! Pantofi vintage şi şosete, reţeta de succes pentru Burberry şi Gucci!

Pentru primăvară lui 2019, Riccardo Tisci propunea o serie de ţinute accesorizate la nivelul încălţămintei cu câte o pereche de pantofi joşi. Aceştia prezentau decupaje ovale şi baretă în T pe laba piciorului, amintind de sandalele copilăriei. Sosetele albe, purtate alături de încălţăminte, întăresc această idee şi readuc în actualitate un duo mult blamat în ultimii ani.

Aerul retro al acestui tip de pantof l-a fascinat şi pe Alessandro Michele, cel care a schimbat complet direcţia casei de modă Gucci în perioada recentă. Estetica retro-geek pe care o promovează a adus în sezonul de toamnă-iarnă 2020, colecţia masculină, un styling extrem de asemănător cu cel de la Burberry.

Campanie Gucci toamnă/iarnă 2020 Foto: Instagram
Campanie Gucci toamnă/iarnă 2020 Foto: Instagram

 

Regăsim şi aici aceleaşi şosete albe, care ajung până la jumătatea gambei şi pantofi joşi, decupaţi, desprinşi parcă din garderoba copiilor din perioada interbelică.

Asemănarea izbitoare ne poate duce cu gândul la originile italiene ale celor doi designeri, fapt care ar explica inspiraţia comună din cele două colecţii sau putem consideră ca Tisci l-a inspirat pe Michele!

Ups!