Ups!

Uups! Prada vs. Lanvin

Verdict.ro
September 30, 2019 19:55 PM

Săptămâna modei de la Paris, ce anunţă tendinţele pentru sezonul de primăvară/vară 2020 ne-a oferit o serie de surprize, inclusiv material consistent pentru rubrica „Uups!”, ce identifică cine copiază pe cine în modă şi cine se inspiră de la cine. De această dată, vorbim despre o piesă Prada şi o piesă Lanvin.

Uups! Prada vs. Lanvin

Aşadar, se poartă desenele animate. Se vede clar din cele două imagini de mai sus, care ilustrează elemente prezentate în două colecţii distincte.

Pe de o parte, avem colecţia Prada de primăvară/vară 2018, un adevărat manifest al Miucciei Prada pentru emanciparea feminină. Inspirată de siluetele anilor 60, această colecţie a fost creată cu ajutor mai multor artişti contemporani, care au realizat o serie de ilustraţii imprimate mai apoi pe hainele prezentate de casa italiană.

Printre acestea, un mantou retro, imprimat în totalitate cu colaje ilustrate.

Prada SS2018
Prada SS2018

 

Nu la foarte mare distanţă, adică doi ani mai târziu, Lanvin ne propune o idee similară. In colecţia de primăvară/vară 2020, prezentată zilele trecute la Paris Fashion Week, am admirat o serie de piese ce par să aibă aceeaşi inspiraţie: ilustraţiile şi desenele animate.

Rochia din imagine cu precădere aduce izbitor de mult cu mantoul Prada, iar această stranie „coincidenţă” ne-a convins să exclamăm: „Ups!”