Ups!

Uups! Richard Quinn, etern inspirat de Balenciaga

Verdict.ro
February 20, 2020 21:08 PM

Cea mai recentă colecţia Richard Quinn, prezentată la London Fashion Week a stârnit un adevărat val de entuziasm. Creaţiile designerului, nonconformiste, opulente, îndrăzneţe au fost lăudate atât de fashion editori de modă celebrii, cât şi de simplii pasionaţi de modă. Deşi recunoaştem frumuseţea colecţiei expuse de Quinn, am observat câteva asemănări foarte evidente cu un gigant al modei, Balenciaga.

Uups! Richard Quinn, etern inspirat de Balenciaga

In ordine descrescătoare, vorbim despre colecţia Richard Quinn de toamnă/iarnă 2020, prezentată de curând la London Fashion Week. O colecţie dominată de „extravaganţă şi maximalism”, care a impresionat prin accesorizare şi cromatică.

După un prim entuziasm complet justificat, la o privire mai atentă, memoria ne aduce însă în prezent imagini pe care parcă le-am mai văzut pe podiumurile de modă. O parte Balmain, o parte Saint Laurent şi o bucată consistentă de Balenciaga.

Nu este prima dată când creaţiile Richard Quinn ne trimit direct la cele ale casei Balenciaga. Volumetria, cromatica folosite de Quinn ne aduc din când în când aminte de colecţiile Balenciaga – nu mai departe de celebra apariţie a lui Celine Dion de la Paris, într-o superbă rochie Richard Quinn.

Revenind însă în prezent, avem un look electic propus de Quinn pentru toamna acestui an. Remarcăm layeringul inedit din două imprimeui atipice: unul floral şi unul cu buline. Pe dedesubtul rochiei mantou întrezărim ceea ce pare o salopetă mulată sau o pereche de cizme colant, alături de o maletă asorată. Piesa care atrage atenţia este tocmai această pereche de cizme-dres-pantalon care evocă amintiri nu foarte îndepărtate.

Pentru primăvară/vară 2017, Balenciaga revenea cu una din cele mai reuşite colecţii ale ultimilor ani, o colecţie care a patentat seria cizmelor colant, a cizmelor pantalon şi tot aşa, în cele mai nebuneşti culori şi imprimeuri.

La acel moment, pe podium, una din cele mai apreciate ţinute Balenciaga a fost un look floral, compus dintr-o pereche de cizme pantalon (item care a revoluţionat garderobele în acel sezon), alături de o rochie, ambele relizate dintr-un material cu acelaşi imprimeu floral în nuanţe de portocaliu şi roz, pe fond negru.

Am alăturat cele două imagini şi nu putem spune decât „Ups, Richard Quinn!”